28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 22 Maj 2013 09:45

Zenica je na nogama

 Zenica je na nogama. Ovaj put ne zbog reprezentacije BiH, već zbog svog Čelika, koji u posljednje vrijeme igra sjajno. Vlado Jagodić je uspio ono što odavno nije nekom treneru koji je vodio Zeničane, a to je da dovede Čelik na prag Evrope. Navijači su oduševljeni onim što je Jagodić za kratko vrijeme uspio uraditi, a šlag na tortu bi trebala doći u nedjelju. Hoće li san postati java, saznat ćemo u nedjelju oko 19 sati.

 

Naime, u nedjelju je na programu posljednje kolo BHT Premijer lige BiH, a u centru pažnje će biti veliki okršaj na Otoci gdje će Olimpic ugostiti Čelik. Upravo bi ovaj međusobni duel dati odgovor ko će uz Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg igrati u Evropi naredne sezone.

 

Olimpic bi s pobjedom sigurno bio treći, mada u nekoj varijanti i sa bodom bi izborili Evropa ligu, s tim da Borac ne pobijedi u Gabeli. S druge strane, Čeliku igra samo pobjeda, ali i nada da Banjalučani na trijumfuju protiv GOŠK-a.

 

Ono što je sigurno jeste da će Čelik imati veliku podršku u nedjelju u Sarajevu, možda čak i rekordnu što se gostovanja tiče. Očekuje se najmanje 1.000 Robijaša na stadionu Otoka.

 

scsport