27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 03 Maj 2013 15:59

U subotu NK Čelik – FK Radnik

U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje", danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja utakmica proljetnog dijela prvenstva nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, 26. kolo, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin, bijeljinskom FK Radniku.


Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje", u subotu u 20:00 sati, pod svjetlošću reflektora.
Prisutnim novinarima obratili su se: Vlado Jagodić, šef stručnog štaba Čelika i Jasmin Mešanović, napadač Čelika.

Uoči sutrašnje utakmice na Bilinom polju, trener crno-crvenih, Vlado Jagodić, je optimista, ali upozorava i na kvalitet ekipe Radnika. Prenosimo dijelove njegove izjave:
"Atmosfera u ekipi je sjajna i dodatno smo se podigli nakon pobjede u Mostaru, koja nas je još više približila cilju. Mi idemo od utakmice do utakmice i sve naše misli su usmjerene na sutrašnju utakmicu protiv Radnika.Gosti su ekipa koja na strani igra zatvoreno i čvrsto, oni će se isto postaviti i sutra i znamo koje su njihove mani, ali i prednosti, jaki su iz kontra napada i prekida, ali mislim da smo mi kvalitetnija ekipa i vjerujem da ćemo sutrašnjom pobjedom ovjeriti pobjedu u Mostaru koja je za nas bila veoma bitna. Mi ne razmišljamo o našim konkurentima, sve je u našim rukama i ne smijemo dozvoliti kiks koji bi nas udaljio od naših ambicija i želja, nada se Jagodić


Ekipa će biti izmjenjena u odnosu na Mostar
- Marko Nestrorović je u Mostaru dobio treći žuti i nažalost on nam neće biti na dispoziciji protiv Radnika. Semir Bajraktarević se povrijedio u prvom poluvremenu protiv Zrinjskog, on je rovit istegao je ložu, ali stisnuo je zube i odradio jučerašnji trening, tako da je moguće da nastupi sutra. Stefan Maletić je počeo trenirati sa ekipom i njegov povratak bi se mogao očekivati veoma brzo što nas sve dodatno raduje, a posebno situacija oko Duška Stajića za kojeg se mislilo da je izgubljen do kraja sezone, međutim on se osjeća mnogo bolje i neće biti čudo ako bude u kombinaciji u posljednjih par kola prvenstva. U sutrašnjoj utakmici vjerovatno će od prve minute početi Travančić koji dosta dobro radi u posljednje vrijeme i posljednjih pola sata u Mostaru je odigrao dobro tako da vjerujem da će sutra pokazati svoj neosporni kvalitet, vjeruje trener Zeničana.


Očekuje se velika podrška Robijaša u sutrašnjoj utakmici
- Navijači su uvijek uz nas i bilo je divno kada su nas dočekali poslije utakmica protiv Željezničara i Zrinjskog ispred stadiona navijajuči i podržavajući igrače. To nam puno znači i dodatno nas motivira da igramo još bolje za njih jer nogomet se igra radi navijača i očekujem sutra da uz njihovu pomoć i na krilima njihovog navijanja pobjedimo Radnik. Nadam se dobroj posjeti i dobroj utakmici koja će zadovoljiti sve one koji sutra dođu na Bilino polje".

Jedan od najzaslužnijih igrača za posljednje pobjede i odlične igre je mladi reprezentativac i napadač crno-crveni Jasmin Mešanović, koji je u posljednje tri utakmice postigao isto toliko golova.
Kajkut i Mešanović sigurno čine najbolji napadački tandem u Premijer ligi, a potvrda je i 17 golova njih dvojice u dosadašnjem dijelu prvenstva.
Dobre igre kluba i svoju golgetersku seriju će pokušati nastaviti sutra protiv neugodnog Radnika.
"Mi svako utakmicu idemo na pobjedu, ali utakmica protiv Radnika će biti možda i najteža, jer oni igraju zatvoreno na strani i pokušavaju iz kontranapada ugroziti gol protivnika", smatra Jasmin Mešanović.
 
"Očekujem sutra bunker gostiju, ali mi ćemo dati maksimum da ovjerimo tri boda iz Mostara, a uvjeren sam u veliku podršku navijača koji će biti naš 12. igrač i pomoći nam u ostvarenju našeg cilja do kraja prvenstva, kako bi se dokopali trećeg mjesta i izašli u Evropu", kazao je drugi strijelac Čelika ove sezone sa sedam golova.

Utakmica NK Čelik – FK Radnik, na rasporedu je u subotu, 04.maja 2013.godine na stadionu "Bilino polje" u Zenici, sa početkom u 20:00 sati, pod svjetlošću reflektora.
Pozivamo sve ljubitelje nogometa, da dođu u subotu na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici.

E. Imamović za Zenicablog
(Izvor: sportsport.ba/zenit.ba)