19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 11 April 2014 12:34

Čelik dočekuje Radnik

Press u NK Čelik pred utakmicu sa Radnikom. U SUBOTU NK ČELIK – FK RADNIK (16:30h). U prostorijama press salona stadiona "Bilino polje" danas je održana konferencija za medije. Povod za press je subotnja prvenstvena utakmica 26. kola nogometne BH Telekom Premijer lige BiH, u kojoj je zenički NK Čelik domaćin ekipi FK Radnik iz Bijeljine.

 

Utakmica će se igrati na stadionu "Bilino polje" Zenica, u subotu 12.aprila 2014.godine, u 16,30 sati.

 

Prisutnim novinarima obratili su se: Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika i Emir Jusić, kapiten Čelika.

Na početku pressa ŠSŠ Nizah Hukić se, ukratko,osvrnuo na prošlosedmični poraz iz 25. kola od Željezničara u Sarajevu (0:3). Istakao je da je poraz splet raznih okolnosti kao što su povrede, umor od igranja Kup i prvenstvenih utakmica, kartoni i drugo.

U sutrašnjoj utakmici sa Radnikom, zbog tri žuta kartona u sastavu neće biti Darka Mišića, a zbog povrede zadobijene protiv Širokog Brijega u Kupu, ni golmana Adija Adilovića, koji je na poštedi i ne trenira sa ekipom. Trener Hukić i njegovi saradnici razmišljaju da poštede  i Alena Dedića, koji vuće povredu 10-ak dana, a da bi bio spreman za srijedu i Kup utakmicu u Širokom Brijegu.

 

Trener Hukić je uvjeren da će nogometaši Čelika, koji dobiju priliku protiv Radnika, dati svoj maksimum kako bi se iskupili za poraz na Grbavici, ali i preporučili za nastup u Širokom Brijegu, naredne srijede u večernjem terminu.

 

Prisutnima se obratio i kapiten Čelika, Emir Jusić, koji ističe da visoki poraz od Željezničara treba zaboraviti i okrenuti se utakmici sa Radnikom. Prognozira da uz čvrstu igru, agresivnost i poletnost cijele ekipe očekuje  tri nova boda.  Jusić očekuje da već već u 1. poluvremenu riješe pitanje pobjednika, kako bi u nastavku susreta mogli štedjeti snagu za Kup utakmicu u srijedu i čuvati se eventualnih povreda. Za ekipu Radnika kaže  da je dobar tim, ali vjeruje da će pred svojim navijačima pokazati da su kvalitetniji.

 

U dosadašnje tri prvenstvene utakmice između Čelika i Radnika nije bilo pobjednika. Sve su završene neriješeno, a jesenas u Bijeljini bilo je 0:0. U prošloj sezoni, u obje utakmice, rezultat je bio 2:2.

 

Pozivamo sve ljubitelje nogometa da dođu u subotu u 16,30 sati na stadion "Bilino polje" i da podrže nogometaše NK "Čelik" u ovoj važnoj utakmici 26. kola, sezone 2013/2014.

 

 

E. Imamović za Zenicablog