28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 09 April 2013 13:24

Novosti iz Čelikovog podmlatka

 

Već više od dvije godine Rukometni klub ,,Čelika'' pravi sve bolje i bolje rezultate na planu razvoja omladinskog i pionirskog rukometa. Nakon što su Vlado Zeljko i još nekoliko njegovih  sara-dnika ,,preveli'' stotinjak djece iz RK ,,Čelika''  u privatnu ,,Školu Čelik – junior'', u Rukometnom klubu ,,Čelik'' su  zasukali rukave i u radu sa mladima počeli sve iz početka.   Zahvaljujući treneru i rukovodiocu omladinskih selekcija prof. Seldinu Rizvanoviću, te treneru Šaćiru Deliću i njihovim saradnicama po školama,   mlade selekcije rukometaša ,,Čelika'' u zvaničnim takmičenjima u  Kantonalnoj  ligi Zeničko-dobojskog kantona u rukometu već postižu zavidne rezultate. Ispred Upravnog odbora RK ,,Čelik'' za  rad sa mladima je zadužen Haris Barućija. 


- Mi smo već dostigli značajan kvalitet u rtadu posebno naših  mladih rukometaša 1996. i 1998. godište . Tako smo u posljednja  dva kola pobijedili ekipe iz RK Kakanja (oba godišta), koje imaju dobar podmladak i valastitu školu rukometa. Naša pionirska ekipa (1998. godište) slavila je nad ekipom ,,Kakanja''   rezultatom 25:21, (poluvrijeme 10:7  za ,,Čelik''), a dječaci ,,Čelika''  1996. godište (kadeti) , iako su poluvrijeme završili rezultatom 7:8,  na kraju su slavili rezultatom 20:19. Takođe, prošle sedmice protiv rukometaša tradicionlano dobre omaldinske škole iz Maglaja,  koja je jedna od najboljih u BiH i  ,,izbacila'' je veliki broj premijerligaških igrača i državnih reprezentativaca –naši kadeti su pobijedili  ovako respe-katbilnu ekipu rezultatom 21:14! Istina, naši pioniri su izgubili od pionira ,,Maglaja''  rezultatom 22:11 – kaže prof.  Seldo Rizvanović, ,,alfa i omega'' ,,Čelikovog'' omladinskog i pionirskog tima.


Ovdje valja istaći imena mladih  golgetera ,,Čelika'',  koji su naša rukometna budućnost. Protiv ,,Kaknja'' golove su dali  kadeti: Muhamed Ajanović (7), Harun Alihodžić (3),  Nino Neimarević (3), Amir Rekanović (1), Dževad Dervenčić (2) Damir Dajić (1) i Sead Delić (3). Valja istaći da je većina ovih golobradih šesnaetsogo-dišnjaka već nastupalo i za prvi tim RK ,,Čelika'' u Premijer ligi BiH!


Strijelci za  ,,Čelikove''  pinore su bili: Haris Hećinović (6), Ahmed Durmić (4), Adanan  Sambuljevć (6), Din Pripoljac (1), Tarik Pojskić (4), Kenan Ćosić (1)  i  Jasmin Omerović (1) golova. 

 

SRAMNI POTEZI MLADIH  SUDIJA

Četvorica mladih rukometnih sudija, koji su tek na početku sudijske karijere i stari su između 20 i 25 godina –Hadžikadunić, Šehić, Spahić i Ćosić, koji su (na žalost) i bivši igrači RK  ,,Čelika'' iznenadli su prisutne i rukovodstvo RK ,,Čelika'', odnosno prof. Seldina Rizvanovića u dvorani Bilmište i ostavili crnu mrlju na lijepe susrete mladih rukometaša u Kantonalnoj ligi Zeničko-dobojskog kantona. 

 

- Svega nekoliko minita pred sami početak oficijlne utakmice Kantonalne lige  sa RK ,,Kaknjom'' delegat na ovim utakmicama Ferid Begagić Backo koji je i mentor mladih sudija obavijestio me je da sudije Hadžikadunić, Šehić, Spahić i Ćosić neće da sude ove uta-kmice dok im se ne plati ukupno  60  maraka (za sve njih) za suđene utakmica iz prethodnog kola prvenstva protiv RK Maglaja?! Nije pomoglo ni moje ubjedjivanje da ću im ja isplatiti taj dug od svog novca ako im Klub to ne plati u roku od 10 dana. Moram takođe istaći  da godina vodim ,,Čelikove''  juniore i da se nikada nije desilo da im naknada za suđenje od strane RK ,,Čelika'' nije isplaćema!  Sramota i za Begagića i za njegov sudijski pomladak! Predložiću Upravi Kluba da im se zabrani odžavanje sastanka sudijskog zbora u klupskim prostorijama RK ,,Čelika'' (što sada čine i  gdje sastnke održavaju bez ikakve naknade). Takođe, predložiću Upravi Kluba da im se zabrane dolasci na trenige prvog tima i kadeta, gdje često dolaze i rekreativno se pridružuju trenizima. Mislim da im treba naplatiti i ulaznice kad prisustvuju utakmicama seniorske ekipe! Sramota kako su se ponijeli prema RK ,,Čeliku''  – razočaran je i iznenađen prof. Seldin  Rizvanović, rukovodilac omaldinskog pogona ,,Čelika'' i prvi pomoćnik trenera seniorske ekipe.  

 

Saopćenje RK Čelik