29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 28 Mart 2013 23:15

Petak u 19h - Čelik-Goražde

 

U petak u 19.00 sati Rukometni klub ,,,Čelik''  u odlučujućoj  utakmici u Gradskoj areni Zenica igra ovogodišnji derbi 22. kola  u prvenstvu Premijer lige BiH. ,,Čelik''  je domaćin renomiranoj  ekipi RK ,,Goražde''. Biće to žestoki ,,sudar'' prvoplasiranog ,,Čelika'' i trećeplasiranog ,,Goražda''.  Onaj ko pobijedi – sigurno ide dalje u ,,Ligu 6'' za prvaka Bosne i Hercegovine. Onaj ko izgubi – moraće tražiti novu šansu u narednim kolima prvenstva. 

 

- Mi smo maksimalno ,,nabrijani'' i motivisani da  igramo, borimo se  i ostvarimo tri nova boda. Ja ću, kao i obično, ali i svi moji suigrači večeras dati maksimum, ,,bacati se'' po parketu za svakom loptom, ,,ginuti'' na terenu – ali bodove moramo osvojiti i ostati na čelu Premijer lige BiH. RK ,,Goraždu'' naše poštovanje, a nama bodovi! Pozivamo našu vjernu publiku da u maksimalnom broju dođe u Gradsku arenu, da ponesu bubnjeve i trube, da ne štede glasove i dlanove   i pomognu nam na našem pobjedonosnom hodu do šampionske titule. Ovo je naše biti il' ne biti, utakmica ,,života i smrti'' – kaže jedan od najboljih igrača u posljednjih pet-šest ,,Čelikovih'' utakmica ljevoruki bek  Elvis Brkić.


Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelika'' dodaje:

- Utakmica i poraz  u Derventi nas je sve pogodio, ali nemamo vremena za kukanje i plakanje! Sam rezultat (svega jedan gol razlike u korist RK ,,Derventa'') – mnogo govori, ali smo analizu te utakmice i sve što se dešavalo u Derventi ostavili za ponedjeljak, nakon utakmice sa RK ,,Goražde''.  Mnogo čudnih stvari i rezulata se u posljednjim kolima Premijer lige događa. Međutim,  sada su sve naše snage i misli usmjerene na to da našeg velikog rivala  sportski dočekamo i ispratimo ali i ,,uzmemo'' mu bodove. RK ,,Goražde'' je naš sportski prijatelj, kome ,,dugujemo'' da ga ovdje ,,pregazimo''.  Sve naše utakmice sa RK ,,Goraždom'' su žestoke. Nema sumnje da će i ova biti takva. Pobijediti ,,Goražde'' neće biti lako, ali će, naravno biti lakše uz podršku naše publike i svih ljubitelja sportra. Ja imam povjerenje u ovaj tim ,,Čelika'' i siguran sam da će svi igrači dati svoj maksimum – kaže Škrbić.  

 

- Igrači i Uprava ,,Čelika'' pozivaju vas – dođite u Gradsku arenu 29. marta u 19.00 sati i podržite nas! Od svih sportskih klubova u Zenici – jednino mi imamo šansu da u naš grad ,,donesemo''  šampionsku titulu! – kaže se u Saopćenju RK ,,Čelik'' pred odlučujući meč.