02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 Januar 2013 13:21

KŽK Čelik dočekuje Slobodu

Danas je u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana konferencija za medije. Povod za press je naredna utakmica 16. kola Regionalne Adriatic MŽRKL lige, sezona 2012/2013, te trenutno stanje u Adriatic ligi. Naime, KŽK "Čelik",  aktuelni prvak i osvajač Kupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u šesnaestom kolu Regionalne Adriatic lige, je domaćin ekipi Slobode iz Novog Grada (Bosanski Novi). Prisutnim novinarima obratili su se: Dr. Senad Huseinagić, predsjednik kluba KŽK Čelik i predsjednik BORDA Regionalne Adriatic lige, Eldar Durmić, trener i košarkašica Čelika, Živana Janković.

 

 

Predsjednik Huseinagić je govorio o trenutnom stanju u Regionalnoj Adriatic ligi. Rekao je da je iz takmičenja istupila i ekipa Voždovca, zbog teške materijalne situacije, tako da liga, trenutno, broji 9 klubova (iz takmičenja istupili: Novi Zagreb, Subrina Ilirija-Ljubljana, Voždovac-Beograd).

Istakao je, da je veoma teška finansijska situacija u još nekim klubovima, ali da će nastojati da se ovo takmičenje privede kraju. Što se tiče Čelika, naglašava da će Čelik uspjeti da učestvuje u takmičenju do kraja ove Regionalne Adriatic lige, a onda se uključuje u Ligu 6 za prvaka i KUP BiH.

Na pitanje novinara da li ova liga ima smisla, zbog odustajanja ekipa iz takmičenja, Huseinagić odgovara da liga treba da nastavi svoje postojanje i u narednoj sezoni, jer ona ima dugu tradiciju, samo pod različitim nazivima. Treba pokušati konsolidovati situaciju, pa da region ima jaku regionalnu ligu, bar sa 10 klubova.

 

Trener Durmić najavljuje narednu utakmicu sa Slobodom iz Novog Grada i predviđa veoma tešku utakmicu, zbog malog broja igračica u rosteru. Trenutno ima na spisku sedam igračica: Anida Ćorović, Sedina Pašić, Rada Vidović, Tijana Rus, Ivona Bogoje, Aleksandra Vujović i Živana Janković.

U opciji su razgovori sa još nekim igračicama u vezi njihovog angažmana u Čeliku, ali o tom, po tom. Treba nametnuti svoju igru i svoj ritam, te ići na pobjedu. Istakao je, da je nosilac Slobodine igre bivša igračica Čelika, Zvjezdana Gagić. Košarkašica Čelika, Živana Janković, kaže da će utakmica protiv Slobode u subotu, biti teška, ali da očekuje pobjedu.

 

Utakmica Čelik – Sloboda se igra u subotu, 12.01.2013. godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 18:00 sati. Ulaz 2 KM.

 

E.Imamović za Zenica blog