28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 04 Septembar 2012 11:11

Tri tima iz BiH u MŽRKL

ŽKK Sloboda je i formalno potvrdila, u novoj sezoni će igrati u Međunarodnoj ženskoj regionalnoj košarkaškoj ligi (MŽRKL) Ligi Adriatica. U ligu dolazi umjesto Budućnosti (Podgorica) koja je odustala od regionalnog takmičenja. 

 

»Teškoće sa kojima se susreće sport su svakog dana prisutne i u ženskoj košarci, ŽKK Budućnost kao jedan od klubova sa dugom tradicijom primoran je da se zbog finansijskih poteškoća povuče iz takmičenja, u korektnoj komunikaciji smo konstatovali da ne treba ulaziti u problem da se počne i ne privede sezona kraju, i samim tim u prijateljskoj komunikaciji saradnju rezervisali za neki naredni period. Brzom reakcijom ljudi iz Borda lige, a u skladu sa odlukama skupštine koja je održana pre nešto više od dva meseca, poziv smo uputili ŽKK Slobodi Novi Grad (Bosanski Novi) kao predstavniku Bosne i Hercegovine koji je nastupao u prethodnoj sezoni ADRIATIKA MŽRKL lige. Još brža reakcija rukovodstva ŽKK Slobode i konkretan pozitivan odgovor u toku današnjeh dana je i formalno potvrdio da će oni biti učesnici u našoj ligi,« kaže direktor lige Vladimir Vuković.


»ŽKK Budućnosti želim da se zahvalim na dosadašnjoj saradnji i da im poželim brz povratak u naše takmičenje a upravi i košarkašicama Slobode uspešnu predstojeću sezonu u ADRIATIKA MŽRKL ligi,« dodaje još Bord lige. 

 

Međunarodna ženska regionalna košarkaška liga (MŽRKL), počinje 26.septembra 2012.godine, 11. sezonu zaredom.

Dakle, nakon odustajanja Budućnosti u ligi će igrati slijedećih 12 timova iz 6 zemalja:
Bosna i Hercegovina: (Čelik, Mladi Krajišnik, Sloboda),
Hrvatska: (Novi Zagreb),
Mađarska: (PTE Peac),
Slovenija: (Athlete Celje, Ilirija Ljubljana),
Srbija: (Partizan Galenika, Hemofarm Stada, Vojvodina, Voždovac i Radivoj Korać).

 

Prvo kolo se igra 26.septembra 2012.godine, i liga će imati 22 kola (22. kolo je na programu 23.2.2013.god.), a nakon toga slijedi Final four. Potvrđeno je novo rukovodstvo lige, koje ima mandat godinu dana. Predsjednik lige ostaje Senad Huseinagić (Čelik), direktor je postao Vladimir Vuković (Vojvodina), a u bordu lige su Zoran Vukčević (Budućnost), Senad Huseinagić (Čelik), Milan Tasić (Radivoj Korać), Vladimir Ivanković (Novi Zagreb), Uroš Kranjc (Athlete Celje).  Komesar lige postao je Slovenac Aleš Antauer.

 

Po prvi put u ligi će igrati i mađarski tim PTE Peac.

1. kolo MŽRKL 2012/2013 - 26.9.2012.god.
Čelik - Ilirija Ljubljana
Hemofarm Stada - Mladi Krajišnik
Novi Zagreb - Partizan Galenika
Voždovac - PTE Peac
Sloboda- Radivoj Korać
Vojvodina - Athlete Celje

 

E. Imamović za Zenicablog