29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 20 Juni 2012 13:26

Uspjeh zeničkih plivača

Članovi Gradskog kluba vodenih sportova Čelik – Željezara Zenica imali su uspješan nastup na međunarodnom plivačkom mitingu „Srđan i Maksim“ održanom u Trebinju.  U konkurenciji 210 plivača iz 14 klubova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, četvero mladih plivača imalo je test pred trenažni proces u kojem se trebaju pripremati za državna prvenstva i Balkanijade, odnosno naredne godine Balkanijadu za juniore i Evropsko juniorsko prvenstvo.


Tako je 16-godišnji Harun Ćerim koji inače ima norme za velika takmičenja ali ne i dovoljan broj godina za juniorsku Balkanijadu i EP osvojio dvije zlatne medalje na 50 m delfin i 100 m prsno. Upravo u ovoj drugoj disciplini je ostvario najbolji rezultat mitinga i novčanu nagradu.
Godinu dana mlađa Lejla Ahmetspahić je potvrdila klasu isplivavši svoje najbolje vrijeme na 50 m delfin i potvrdivši rezultat na 50 m kraul na velikim bazenima.

 

Dvanaestogodišnja Lea Mikuš impresionirala je sve nakon samo jednog ciklusa priprema osvojivši srebrenu i bronzanu medalju na 50 m prsno i 50 m kraul, ujedno isplivavši svoja najbolja vremena, čime je pokazala da će u nastavku treninga sa grupom B zeničkih plivača zasigurno moći do još boljih rezultata.

 

Petnaestogodišnji Amar Bradarac koji je zbog školskih obaveza izostajao sa jednog dijela priprema je dokazao u Trebinju da se na njega najozbiljnije može računati u budućnosti gdje je ostvario dobre rezulktate na 50 i 100 kraul.  Njih četvero ispunili su očekivanja trenerskog tima na čelu sa glavnim trenerom Aldinom Đerahovićem.

 

Odlazak u Trebinje ekipe zeničkih plivača pomogla je kompanija Linde gas koji će u narednom periodu biti jedan od sponzora kluba zajedno sa kompanijama RM – LH Zenica, Zenicatrans prevoz putnika i Željezara Zenica.

 

Inače, zeničke plivače, vaterpoliste i skakače očekuje nastup na Festivalu sportova na vodi „Čelikovo srce 2012“, koji će se održati u organizaciji kluba i JP za upravljanje sportskih terena Zenica na Gradskim bazenima u Crkvicama od 29. i 30.juna, te 1.jula.