19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 20 Maj 2013 03:19

Mladi SDP-a u Gelzenkirhenu

 

Forum mladih SDP BiH Zenica je je bio u posjeti podmlatku SPD-a Njemačka - Jusos Glezenkirhen. Devetočlana delegacija FOM SDP BiH je učestvovala i na omladinskom festivalu Workers youth festival u Dortmund te predstavljala Forum mladih SDP BiH.  Na festivalu članovi FOM SDP su učestvovali u predavanjima, debatam i radionicama na teme: mogućnosti tržišta za mlade, rad i učešće mladih u društvu, sigurnosne prijetnje u svijetu, ravnospravnost i feminizam. 

 

Nakon završetka festivala FOM SDP BiH je bio gost mladih SPD-a u Gelzenkirhenu gdje su dogovoreni naredni koraci u okviru saradnje FOM SDP BiH Zenica i SPD Jusos Gelzenkirhen. Tokom boravka u Gelzenkirhenu dogovorena je buduća saradnja kroz konkretne projekte. Riječ je o projektima razmjene učenika, kulturološke razmjene i istovremene realizacije projektnih aktivnosti u Zenici i Gelzenkirhenu. 

 

Obzirom da su Gelzenkirhen i Zenica pobratimski gradovi dogovoreno je da mladi SPD-a u mjesecu augustu posjete Zenicu. FOM SDP BiH Zenica će im biti domaćin i upoznat ih sa kulturno historijskim nasljeđem u Zenici i dogovoriti dalju saradnju. 

 

OO FOM SDP BiH Zenica