28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 30 Novembar 2011 13:16

NK Čelik: Osmorica odlaze? Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

nkcNogometaši Čelika na zimsku pauzu otišli su pobjedom u Travniku, te plasmanom na sedmo mjesto premijerligaške tabele. Kada se uzme loš početak polusezone, smjene, te problemi u i oko kluba, onda se ovaj rezultat može smatrati uspjehom.

Nakon što su navijači smjenili bivšu Upravu i izabrali ljude koji razmišljaju pozitivno došli su bolji rezultati i atmosfera u i oko kluba. U 15 utakmica  u prvenstvu i Kupu, Čelik je zabilježio samo dva poraza i da je trenutna garnitura ljudi bila od početka u klubu možda bi se „crno-crveni“ sada borili za sami vrh tabele...

 

Na početku sezone su se potpisivali ugovori sa igračima koji su važili za pojačanja. Međutim, oni nisu ništa pokazali, a plaćeni su više nego dobro za naše prilike.
Kako saznaje SCsport.ba, u Čeliku slijedi igračka čistka.

Od 28 igrača koliko je trenutno na platnom spisku, njih osmorica će napustiti klub. Ugovori se neće produživati Emiru Hadžiću, Adisu Ćulovu i Kenanu Nemeljakoviću. Damir Tosunović, Aleksandar Kikić i Darko Mitrović će sporazumno napustiti klub jer nisu zadovoljni svojim statusom, kao i u Uprava njihovim igrama. Dva mlada igrača Armin Arnaut i Haris Seferović, koji su pod ugovorom sa Čelikom ići će na posudbu u druge timove.

O pojačanjima je još rano govoriti, ali sigurno da će ih biti nekoliko. Ono što je sigurno, jeste da se sa posudbe iz federalnog prvoligaša Viteza vraća 21-godišnji napadač Jasmin Smriko, koji je prošle sezone svojim golovima uveo ovaj tim u viši rang, a ove sezone je nastavio u tom ritmu i polusezonu je završio kao treći strijelac šampionata.
Elvedin Beganović, trener „crno-crvenih“ kako je najavio na proljeće će, budući da su male šanse da se izbori Evropa, forsirati mlađe igrače.

Dino Kurbegović - SC Sport

Čitano 5210 puta Zadnji put promjenjen srijeda, 30 Novembar 2011 13:20