19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 23 Decembar 2014 22:31

KŠC Sv.Pavao: Božićni koncert

Večeras je u prepunom amfiteatru KŠC-a Sv. Pavao u Zenici održan tradicionalni Božićni koncert djelatnika i učenika centra. Profesor Davorin Bošnjaković je sa svojim učenicima i suradnicima pripremio predivnih sat vremena zabave u kojima je uživalo više od 300 posjetitelja. Osim školskog zbora učenika i solističkih nastupa te plesnih skupina, sudjelovao je i zbor djelatnika KŠC-a izvedbama pjesama „I will follow Him“ od F. Millera i tradicionalne „Radujte se narodi“.

 

Bitno je napomenuti da je na početku programa Odred izviđača Zmajevac iz Zenice donio u školu Betlehemsko svjetlo mira. Njihova poruka je glasila: Svake godine prije Božića, jedno dijete iz Austrije zaputi se u Betlehem i u "Spilji rođenja" zapali Betlehemsko svjetlo koje se avionom doprema u Austriju, u Beč. Tamo se okupe predstavnici europskih izviđačkih organizacija i Svjetlo donesu u svoje države, odakle ga izviđači raznose u crkve, bolnice i u domove u želji širenja mira i pozitivnih vrijednosti. Izviđači svuda po svijetu sudjeluju u oblikovanju boljeg društva.

 

Vjerujemo da će mir postati stvarnost kada svaki pojedinac nađe svoj unutrašnji mir, koji će podijeliti s obitelji i sa svojom okolinom. U skladu s izviđačkim načelima želimo odstraniti prepreke i granice među ljudima i narodima, i osobnim primjerom pokazati da pripadnost drugačijoj rasi, religiji, kulturi i političkoj ideji nije prepreka suživotu u razumijevanu i međusobnom poštovanju. Betlehemsko svjetlo nas prvenstveno podsjeća i potiče da se zauzmemo za mir i strpljenje među ljudima. Kako znamo da se mrak ne može pobijediti mrakom, nego svjetlom, te da se mržnja ne može pobijediti mržnjom, nego ljubavlju, pomozimo ovom Svjetlu da nam rastjera mrak pa da možemo jasno da vidimo ono zbog čega ovdje jesmo!

 

Tekst i fotografije: Draženko Jurišić

 
 
.
.