27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 17 Decembar 2011 13:48

Izvještaj: Gradačac - Čelik Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

rukcelbos1Gostovanjem u Gradačcu, RK ,,Čelik'' je, nakon osvajanja jesenje šampionske titule, u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, koje je ,,izmješteno'' za kraj ovogodišnje sezone, izgubio u  Gradačcu:  RK ,,Gradačac'' – RK ,;Čelik'' - 38:31 (18:14).  Bila je to vrlo dinamična, borbena, dobra utakmica, u kojoj su  prednost domaćeg terena (oko 600 vatrenih navijača), katastrofalne odbrane Dragana Starčevića (što reče jedan gledalac ,,ono što nije ušlo u njegov gol – sam je ugurao''), dosta grešaka i promašenih ,,zicera'' u periodima kada se rezultat ,,lomio''(Davor Kadić, Mirza Dervenčić i Davor Lučić), neadekvatna  odbrana, al i  i  ,,domaće sudije''  - sve to skupa bilo je velika prepreka  da bi ,,Čelik'', iako nije bio lošiji protivnik od RK ,,Gradačca'' – donese bodove u Zenicu. Karakteristika ove utakmice je da je Mirza Dervenčić dobio šansu da igra svih 60 minuta, borio se, trudio se, ,,razbijao'' se po terenu, ali i griješio. Ipak, ima prolaznu ocjenu, navodi se u izvještaju koji je Zenicablog dobio od uprave RK Čelik.


Najbolji igrač u ,,Čeliku'' je bio lijevo krilo Milan Duvnjak, dobro je odigralo i drugo – desno krilo Edvin Begović, tako da su u odnosu na sve ranije utakmnice u ovoj  ,,proradila'' krila. Podbacili su  Davor Lučić (iako je sa dva gola na otvaranju utakmnice mnogo obećavao, ,,Čelik'' je tada vidio do 11 minuta sa 3:0), Davor Kadić (postigao je ukupno 7 golova, iskoristio sve četiri penala – dao 4 gola iz penala, ali ovo je jedna od onih njiegovih utakmica koje treba dobro analizirati, ali i  brzo zaboraviti), te Goran Šarenac koji kao prvenstveno odbrambeni igrač  i u odbrani se od njega više očekivalo. Ali ipak, ono što je zajedničko za ovu ekipu koja je  nastupila u Gradačcu je – da su se svi do jednoga borili, da su izgarali na terenu, da su se ,,bacali'' za loptom, najprije odlično otvorili utakmicu i poveli sa 3:0 . I nakon toga u više navrata,,Čelik'' se  približavao  rezultatom  RK ,,Gradačcu''  (kod  23:21  za RK ,,Gradačac'' Kadić je promašio  stopostotini ,,zicer'', dolazi do kontre ,,Gradačca''  i kako to obično  biva -  umjesto 23:22, rezultat ,,ide'' na 24:22, a ovakvih situacija je bilo više u toku utakmice).

S druge strane  raspoloženi igrači ,,Gradačca'' , prije svega  Slaven Šijaković i Darko Ilić (dali su prvi  9, drugi  8 golova), te Osmanović, Doborac i Dušan Marković (dali po 5 golova) ,,izrešetali'' su mrežu indisponiranog  Dragana Starčevića.
-    Dobro ste rekli: ne mogu zamjeriti mojim momcima jer su se borili do zadnjeg minuta. Obzirom na sva događanja u timu posljednjih mjeseci , ovaj poraz je bio logičan epilog. Mi znamo i možemo mnogo više i bolje od ovoga.  Čak uz malo više sreće mogli smo i ovdje pobijediti. Sada ,,idemo'' da se odmorimo svega nekoliko dana, a onda nas na proljeće očekuje novi ,,rat'' za bodove   – kaže trener ,,Čelika'' Miki Filipović.

RK ,,ČELIK'': Hodžić, Beganović, Dervenčić (7), Adnan Begagić, Ćosić, Bečić, Kobilica, Aldin Begagić (2), Begović (4), Ekinović, Lučić (2), Kadić (7- 4 iz penala), Šarenac (3), Duvnjak (6) i Starčević.
Sudije: Dražen Begić i Andrija Knezović (oba Mostar). Delegat: Milan Tubin.

Isključenja: obje ekipe po četiri minuta (kod ,,Gradačca'' Dušan Marković, a kod ,,Čelika''  Mirza Dervenčić). Semerci: za RK  ,,Gradačac'' 3 (sve tri iskorištena), za ,,Čelik''  4 (sva četiri Kadić pretvorio u golove).

Vječiti optimista, predsjednik Kluba Pane Škrbić, za naš portal kaže:
-    Na kraju – šta reći:   ,,Čelik'' ne može da bude nezadovoljan postignutim ove jeseni - osvojio je jesenju titulu šampiona države, što mu nije pošlo za ,,rukom'' nikada ranije  u 62. godine postojanja ovog Kluba! Klub je organizaciono doveden do savršenstva, vraćamo publiku u Arenu, razvili smo vlastitu infrastrukturu, imamo kompaktnu ekipu, koja će se u zimskom prelaznom roku pojačati sa dva-tri kvalitetna igrača i 3. februara 2012. godine spremno dočekati  RK ,,Laotar '', s kojim smo s pobjedom u Trebinju i započeli pobjedonosni niz. Na izjave prije početka ovog prvenstva da ,,idemo''  na jedno od prva tri mjesta na tabeli  – svi su se isčuđavali i ,,vrtili'' glavom... Svi su nas vidjeli tek u borbi za opstanak u Ligi, zajedno sa ,,Gračanicom'', Prijedorom, Leotarom, Vogošćom... Danas kad smo jesenji šampioni države  – mi smo poštovani i cijenji od svih ekipa u Premijer ligi. Čestitam svim momcima. Od 3. februara, kada se nastvalja takmičenje u proljetnom dijelu porvenstva,   u ekipu se vraća i reprezentativni golman Adnan Šabanović, a onda je to druga priča! Naši ciljevi ostaju isti: baraž za Regionalnu ligu u prvenstvu i finale Kupa u Kup takmičenju BiH. Biće teško, ali  - idemo dalje! – kaže predsjednik Škrbić.

Čitano 3091 puta