19 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 01 Novembar 2013 06:39

Izbor: Fotografija BiH 2013!

Otvoren konkurs za Fotografiju godine BiH 2013! 1.11.2013. godine - Portal Fotografija.ba četvrtu godinu u okviru festivala „Fotografija godine BiH“ organizuje izbor za najbolju fotografiju. I ove godine biraju se pobjednici iz pet kategorija:


  • Priroda 
  • Ljudi 
  • Fotoreporterska/PRESS fotografija 
  • Grad 
  • Kreativna fotografija 


Na konkursu mogu učestvovati svi zainteresovani koji se bave fotografijom. Na konkursu ne smiju učestvovati članovi upravnih tijela Udruženja „Urban“ iz Sarajeva te članovi žirija. Od pristiglih fotografija iz svake kategorije stručni žiri koji čini osam fotografa će birati po deset najboljih fotografija. Osim toga svaka kategorija će imati posebnog pobjednika. Najbolji radovi će biti proglašeni 24.1.2014 godine u Sarajevu na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada u Umjetničkoj galeriji BiH, nakon čega slijedi ostatak programa Festivala.


Ovogodišnji žiri čine: Regina Azenberg (predsjednica žirija), Mario Romulić, Dražen Stojčić, Mladen Pikulić, Amer Kapetanović, Jan Vermer, Marko Risović i Mario Periša.


Nagradni fond konkursa iznosi 10.000 KM, a grand prix nagrada za ukupnog pobjednika je fotoaparat Canon EOS 5D MK III poklon generalnog pokrovitelja konkursa Canon Bosna i Hercegovina.


Prijaviti se možete na linku – http://fotografija.ba/konkurs/?page_id=33

Participacija za učešće na konkursu je 11 EUR.


Ovogodišnji konkurs je podržala Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti SarajevoOpćina Stari Grad, Umjetnička Galerija BiH, a generalni sponzor konkursa je Canon , a osim toga konkurs su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, HT ERONET, DHL, Galerija BlackBOX, Red Bull i Hotel Sarajevo.


Prijave na konkurs traju do 31.12.2013. godine.

Dodatne informacije možete naći na www.fotografija.ba/konkurs

 

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
+387 61 196 557
Haris Čalkić, urednik portala Fotografija.ba