27 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Septembar 2011 03:14

Alisi 58 mjeseci zatvora Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

policija-traka2Devetnaestogodišnja Alisa Čahtarević osuđena je na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog ubistva muža u martu ove godine u Zavidovićima, potvrđeno nam je u Kantonalnom sudu u Zenici.

Nakon izricanja presude od strane vijeća Kantonalnog suda u Zenici kojim je predsjedavao sudija Nermin Tešnjak, osuđena je puštena na slobodu do pravosnažnosti presude.

 

Presuda je izrečena na formalno otvorenom ročištu nakon priznanja krivnje, bez pozivanja svjedoka, detaljne analize dokaza i procesa, jer je to uobičajeno kada optuženi prizna izvršenje djela.

Ubistvo sedam godina starijeg supruga Emira Čahtarevića, Alisa, u trenutku tog čina u osmom mjesecu trudnoće, je izvršila u stanu u kojem je sa njim živjela kao podstanari u ulici Prvomajska, nakon svađe.  

Ubila je muža kuhinjskim nožem,a  onda pozvala komšije, koji su obavjestili policiju. Koban je bio jedan udarac nožem u predjelu srca. Iako je poziv uslijedio odmah nakon ubistva, do tijela stradalog teško se došlo, jer nakon što je Alisa otišla da pozove komšije i obavjesti ih o tome šta je učinila, protuprovalna vrata su se zatvorila, a time i mogućnost da se izvana, bez ključa ili provaljivanja, uđe.

Na kraju, medicinari Hitne pomoći su uz pomoć vatrogasaca preko balkona ušli u stan i zatekli beživotno Emirovo tijelo.

Alisa se porodila u pritvoru i sada sa bebom kod kuće čeka pravosnažnost presude i odlazak na izdržavanje kazne u ženski zatvor u Tuzlu.

Čitano 3790 puta