28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 25 Septembar 2011 00:03

Aruković optužen zbog mita Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

mirsad arukovicSudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici Denis Trifković potvrdio je optužnica protiv predsjednika Skupštine Saveza demobilisanih boraca Zenica Mirsada Arukovića, zbog krivičnog djela primanja dara i drugih oblika koristi.

 

Prema optužnici čije dijelove je objavilo Tužilaštvo ZDK, Aruković je kao predsjednik Skupštine SDB Zenica, preko koje je odobravano korištenje boksova za prodaju na Tržnici Zenica. , od izvjesne DŽ. B. , čiji je otac Z. M. član organizacije, tražio 2.500 KM i dobio 2.000 KM, nakon čega je izdao Odluku o davanju boksa. U dijelu optužnice dostupnom javnosti uoči izjašnjenja o krivnji nije navedeno kako je cijela priča dospjela do istražnih organa.

- Radi se o klasičnoj namještaljci ljudi iz JP Tržnica, koje smo u maju prijavili FMUP-u, MUP-u ZDK, Finansijskoj policiji i na press konferenciji koju ste i vi objavili, saopćili smo naše dokumentovane podatke o kriminalu čelnika JP Tržnica. Novac nije pronađen kod mene, nego je ostavljen da bi bio nađen od policije. U vrijeme te procedure ja sam bio na liječenju u Sarajevu. Kad sams e vratio, meni nepoznata osoba nudila je da me "počasti" zbog dobijenog boksa. Kad sam to odbio, predložio sam da novac donira Udruženju. Mi ćemo nastaviti objavljivati informacije o kriminalu u toj firmi, a naša najava da ćemo objaviti dalji kriminal sada rezultira ubrzanjem procedure oko optužnice, tvrdi optuženi Aruković.

Čitano 3721 puta Zadnji put promjenjen četvrtak, 22 Septembar 2011 19:08