26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 03 Oktobar 2012 09:11

Danas 1/8 finale Kupa BiH

Dvije najzanimljivije utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine iz Sudijske organizacije N/FS BiH su povjerili arbitrima iz Bosanske Gradiške i Bijeljine. Duel Slavije i Željezničara tako će suditi Dragan Skakić iz Bosanske Gradiške, dok će u duelu Zrinjskog i Sarajeva pravdu dijeliti Predrag Stankić iz Bijeljine. Svih osam prvih utakmica odigrat će se danas. Šest ih je zakazano za 15:30 sati, dok će se od 17 igrati u Mostaru, a od 18:30 počet će duel u Foči. Revanši će biti odigrani 24. dana u ovom mjesecu.

 

PAROVI, SATNICA I SUDIJE
15:30 sati
Zvijezda Gradačac – Velež (sudija: Ognjen Valjić, Banja Luka)
GOŠK – Radnik (Adis Mulahasanović, Sarajevo)
Orašje – Široki Brijeg (Danijel Bojo, Kiseljak)
Čelik – Rijeka (Vitez) (Irfan Peljto, Sarajevo)
Slavija – Željezničar (Dragan Skakić, Bosanska Gradiška)
Olimpic – Čapljina (Elvis Mujić, Banovići)
17 sati
Zrinjski – Sarajevo (Predrag Stankić, Bijeljina)
18:30 sati
Sutjeska – Sloga (Doboj) (Vedran Zovko, Mostar)

 

Veliki broj Zeničana još nije došao sebi nakon poraza od Željezničara, a danas crno-crvene čeka nova utakmica. Ovaj put u okviru 1/8 finala Kupa, Čelik dočekuje niželigaša Rijeku iz Viteza. Nakon četiri utakmice bez pobjede u prvenstvu, današnja utakmica će sigurno dobro doći kako bi Zeničani izašli iz loše serije i pobjedom najavili naredno kolo protiv Slavije u Lukavici. Trener Čelika Vlado Jagodić ne želi se više vraćati na utakmicu sa Željezničarom, nego želi dignuti ekipu i vratiti na normalan kolosijek.

"Nemam više šta kazati o utakmici sa Željom, sve sam rekao na press konferenciji nakon utakmice. Imaju ljudi koji se bave suđenjem i njihovim ocjenama pa nek rade svoj posao. Nama je poraz izuzetno teško pao, posebno jer smo igrali dobro, čvrsto i pored toga što smo u 40. minuti ostali bez Mešanovića koji se povrijedio. Život ide dalje nogomet je takav sport zaista napredvidiv posebno u našoj ligi", kaže Jagodić. Danas će pokušati ozbiljnim pristupom zabilježiti sigurnu pobjedu.

 

"Realno je da smo dobili najlakšeg protivnika, ali to ne smije biti razlog za opuštanje. Moramo ponoviti pristup kao protiv Željezničara i ne sumnjam u pobjedu koja će nas još više približiti prolasku u narednu rundu takmičenja. Protiv Rijeke neću moći računati na Horića, te povrijeđene Mešanovića i Dedića. Pobjeda u sutrašnjoj utakmici je veoma bitna za vraćanje samopouzdanja kod igrača nakon loših rezultata u posljednje vrijeme. Nadam se da su loša vremena kada su u pitanju rezultati i igra iza nas, te da će i nas sreća poslužiti u narednim utakmicama", nada se trener kluba s Bilinog polja.

 

Utakmica Čelik-Rijeka igra se sutra na stadionu Bilino polje sa početkom u 15.30 sati.

Autor: Sport Centar