23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 01 Oktobar 2012 18:55

Protiv Litvanije za 15,20 i 30 KM

Ulaznice za kvalifikacionu utakmicu sa Litvanijom, koju ćemo odigrati 16. oktobra u Zenici, koštat će 30, 20 i 15 maraka. Dakle, cijene će biti iste kao i za susret sa Latvijom, istakao je Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Iz naše „kuće fudbala“ kažu i kako će štampati 10.550 karata. U prodaji će biti od ponedjeljka (8. oktobra).

 

„Vjerujemo da će Bilino polje opet biti ispunjeno do posljednjeg mjesta, te da će naši sjajni navijači napraviti još jednu pobjedničku atmosferu“, kazao je Baković, osvrnuvši se i na ulaznice za navijače BiH u ogledu sa Grčkom 12. oktobra u Atini:  „Trebali smo dobiti 1.600 ulaznica, ali su Grci navodno iz sigurnosnih razloga na koncu odobrili 950 karata za navijače BiH koje će biti distribuisane preko N/FS BiH. U svakom slučaju, bez obzira na sve ne sumnjamo u odlično podršku našim igračima i u Atini“.

 

Autor: Bakir Tiro / SC

 

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić saopštio je danas spisak igrača pozvanih za kvalifikacione utakmice sa Grčkom i Litvanijom, objavljeno je na službenoj stranici Fudbalskog saveza BiH (www.nfsbih.ba).

Spisak pozvanih igrača:
1. Asmir Begović (golman, Stoke City FC)
2. Ibrahim Šehić (golman, Mersin Idman Yurdu)
3. Asmir Avdukić (golman, FK Borac Banjaluka)
4. Ervin Zukanović (odbrana, KV Kortrijk)
5. Emir Spahić (odbrana, Sevilla FC)
6. Toni Šunjić (odbrana, FC Zorya Lugansk)
7. Mensur Mujdža (odbrana, SC Freiburg)
8. Ognjen Vranješ (odbrana, FC Krasnodar)
9. Muhamed Bešić (vezni red, Ferencvaros FC)
10. Senad Lulić (vezni red, SS Lazio Roma)
11. Miralem Pjanić (vezni red, AS Roma)
12. Zvjezdan Misimović (vezni red, FC Dinamo Moskva)
13. Sejad Salihović (vezni red, TsG Hoffenheim)
14. Adnan Zahirović (vezni red, PFC Spartak Nalchik)
15. Ivan Sesar (vezni red, FK Sarajevo)
16. Haris Medunjanin (vezni red, Gaziantepspor)
17. Senijad Ibričić (vezni red, Gaziantepspor)
18. Muamer Svraka (vezni red, FK Željezničar)
19. Vedad Ibišević (napad, VfB Stuttgart)
20. Edin Džeko (napad, Manchester City FC)
21. Avdija Vršajević (napad, HNK Hajduk Split)
22. Miroslav Stevanović (napad, FK Vojvodina Novi Sad)

 

Sušić je na današnjoj konferenciji za novinare u Sarajevu napomenuo da je lista igrača bez većih iznenađenja.


"Pjanić će doći u ponedjeljak, ali nisam siguran da će igrati protiv Grčke. Jutros sam pričao sa njim i povrijeđen mu je aduktor. Danas ili sutra će početi trenirati, ali u svakom slučaju potrebniji mi je za drugu utakmicu sa Litvanijom, u kojoj moramo pobijediti", rekao je Sušić.  Kad se radi o očekivanjima, selektor je rekao da će bh. tim pokušati da ostvari dobar rezultat.


"Ja se nadam najboljem, ali ne mogu ništa obećati. Mi nismo ekipa koja zna igrati defanzivno i na kontranapade. U Grčkoj ćemo pokušati napasti i dati jedan ili dva gola", kazao je Sušić. Generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković govorio je o predstojećim aktivnostima Saveza.


"Reprezentacija putuje u Grčku čarter letom u četvrtak, 11. oktobra, u 10.00 sati, a povratak iz Atine je predviđen u subotu 12. oktobra, u 12.00 sati. Ekipa nastavlja sa pripremama po utvrđenom rasporedu, a kada je u pitanju utakmica sa Litvanijom, planirano je da štampamo 10.550 ulaznica, koje će biti u prodaji od 8. oktobra, po cijenama 30 KM, 20 KM i 15 KM", rekao je Baković.


Potvrdio je da će 14. novembra naša najbolja selekcija odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Alžira. Dodao je da u zvaničnu posjetu Fudbalskom savezu BiH sutra dolazi predsjednik UEFA-e Michel Platini.


"Zbog kratkog boravka u našoj zemlji delegacija UEFA-e i predsjednik Platini sutra neće ići u planiranu posjetu Trening centru Saveza u Zenici", rekao je generalni sekretar Baković.


Također, kako je naveo, bilo je u planu da delegacija UEFA-e posjeti stadion Grbavica, ali i to nije moguće, te će se, nakon sastanka sa predsjednikom Ivicom Osimom, članovima Komiteta za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH i ambasadorima Duškom Bajevićem i Farukom Hadžibegićem, još sastati i sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.


Nakon prijema u Vijeću ministara, Platini će posjetiti Olimpijski stadion "Asim Ferhatović Hase", jer i na ovom stadionu reprezentacija igra svoje utakmice.
Konferencija za novinare ovim povodom planirana je u 15.45 sati.


Na kraju konferencije za novinare, generalni sekretar je najavio održavanje UEFA-inog KISS seminara pod nazivom "Korporativna društvena odgovornost" 4. i 5. oktobra u sarajevskom Hotelu Holiday Inn, uz tehničku podršku Fudbalskog saveza BiH.