02 Maj 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Novembar 2011 09:35

Internacional karate u BL Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

USPJEŠAN ZAVRŠETAK TAKMIČARSKE SEZONE - Takmičarska ekipa Karate kluba „Internacional“ Zenica na završetku takmičarske sezone 2011. godine nastupilo je na međunarodnom karate kupu „Banjaluka 2011“ u Banjaluci. Takmičenje je održano 13. novembra 2011. godine u dvorani „Borik“ uz učešće 26 ekipa iz Bosne i Herccegovine i Srbije sa cca 350 takmičara.

U veoma jakoj konkurenciji 12-točlana ekipa mladih karatista „Internacionala“ osvojila je 11 medalja. Medalje su u kategoriji kate/djevojčice/dječaci/ osvojili: Lejla Begić, Emina Pašanbegović, Esma Jašarević, Ibrahim Šehić i Muharem Keleštura, zlatne; Semina Keleštura, Alma Bećarević, Jasmina Bajrić, Erol Mahmutović i Sanin Orlić, bronzane; dok je kata tim u sastavu: Esma Jašarević, Jasmina Bajrić i Lejla Begić osvojio srebrenu medalju.

Osim nastupa na devet takmičenja po Programu takmičenja Karate saveza Bosne i Hercegovine, takmičari ovog kluba su ove godine nastupili i na državnim prvenstvima za pionire, kadete i juniore. Na svim takmičenjima ostvareni su zapaženi rezultati i ovaj zenički sportski klub je dobar primjer da se kvalitetan i naporan rad i entuzijazam isplati.   „Nastavljamo dalje u istom ritmu, a Zenici obećavamo još puno pobjedničkih postalja i trofeja“ poručuju iz Uprave Kluba.

Čitano 2910 puta