28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 20 Decembar 2014 19:16

Shotokan kup

U tehničkoj organizaciji našeg kluba dana 20.12.2014.godine održan je 2.SHOTOKAN KARATE  KUP koji je ove godine okupio 8 karate klubova sa prostora Federacije BiH i RS sa 120 takmičara i takmičarki u svim uzrasnim kategorijama od djece 7 godina do seniora u muškoj i ženskoj konkurenciji.

S obzirom da je karate kup i posljednja zvanična aktivnost SD ZA SHOTOKAN KARATE U BIH   iskoristili smo priliku da uručimo pehar SD za najuspješnijeg takmičara u 2014. godini  koji je pripao Bošnjak Nerminu članu karate reprezentacije BiH i KK HA SE KARATE DO ZENICA, osvojaču brojnih medalja na domaćim zvaničnim takmičenjima i prvenstvima. U 2014. godini Bošnjak Nermin je osvojio bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u borbama u Prištini u aprilu 2014. i tri pojedinačne i jednu ekipnu medalju na Evropskom prvenstvu u Tirani u oktobru 2014.godine  te 15 medalja na domaćim i međunarodnim turnirima.

Na Kupu je dodjeljeno 200 medalja i diploma pobjednicima po kategorijama a najuspješniji klub je po broju osvojenih medalja je HA SE KARATE DO sa 9  zlatnih,7 srebrenih i 11 bronzanih, drugi je  KK ORHIDEJA NOVI TRAVNIK sa 7 zlatnih, 7 srebrenih i 1 bronzana medalja, treće plasirani klub je KK CELIK ZENICA sa 8 zlatnih, 4 srebrene i 2 bronzane medalje, četvri je  KK MLADOST VITEZ sa osvojenih 7 zlatnih, 5 srebrenih i 3 bronzane medalje, peti klub je KK  NARA-MEDICA Kakanj sa 4 zlatnih,4 srebrenih i 10 bronzanih medalja, ostali klubovi su osvojili manji broj medalja.

U seniorskoj konkurenciji održan je tromeč ekipa KK HA SE KARATE DO, NARA-MEDICA i TESLIĆ iz Teslića. Rezultati međusobnih mečeva :

 

HA SE KARATE DO ZENICA : NARA MEDICA KAKANJ       3 : 0

HA SE KARATE DO ZENICA : TESLIĆ TESLIĆ                      3 : 0

NARA MEDICA KAKANJ : TESLIĆ TESLIĆ                            1 : 0

 

1.HA SE KARATE DO ZENICA

2.TESLIĆ TESLIĆ

3. NARA MEDICA KAKANJ