18 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 28 April 2014 04:38

Kako nestajemo iz CIPS-a?

Lijep pozdrav ekipi ZenicaBlog-a zelim podjelit sa vama slucaj koji se dogodio mome ocu i ako vam bude interesantno podjelite sa ostatkom svijeta..., piše nam sugrađana čiji identitet ne objavljujemo na njegovu molbu. Ipak, pismo dijelimo u cijelosti, bez ikakvih intervencija. 

 

Prije nekoliko sedmica ocu mi je istekla licna karta i kao svaki normalan covjek otisao je u MUP da izvadi novu licnu kartu ali onda se dogadja zanimljiva situacija -  gospodja koja radi na salteru kaze mu da on nije u CIPSu i da nema drzavljanstvo BIH... Sad njemu je 55 godina  rodjen je u Zenici od rodjenja je morao namjanje 2-3 puta mjenjat dokumente (Licnu kartu,pasos,vozacku...) skolu zavrsio u Zenici i onda ti kazu da nemas drzavljanstvo KAKOOOO????

 

Nakon te situacije odlazi u  opstinu Zenica gdje pita jednu "Finu" tetu na salteru "Sta ja sad trebam radit da bi dobio drzavljanstvo nazad jer nema me ni u jednom racunaru u Zenici ni u jednom drzavnom dokumentu a ta "gospodja" odgovara "Pa sta ja znam sta ces ti sad radit"! I molim vas nek mi neko objasni kako je ta zena dobila posao ?? Zar nije njen posao da objasni kako ce dobit nazad drzavljanstvo koje su oni izgubili nekako u opstini il ko zna gdje i kako ....

 

Da bi nakon par dana i naravno nakon povlacenja veza saznali da mora otic u Brezu  koju nije vidio ni na razglednici da bi uzeo neki papir  kojim potvrdjuje da ne zivi tamo ... inace otac mu je rodjen u Brezi a on u Zenici...   Zasto ja moram placat papire koje je drzava izgubila ?

 

Lijep pozdrav... G. L.