16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Juli 2014 23:24

Premijer sa Mahmićem

Povodom osvajanja prvog mjesta u trci na 5.000 metara na  prošlonedeljnom 18. internacionalnom atletskom mitingu za seniore u Zagrebu, premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Husejnagić je primio Nihada Mahmića, višestrukog atletskog prvaka  iz Zenice. Premijer Husejnagić čestitao je Mahmiću ovaj najnoviji trofej kao i prethodno osvojeno prvo mjesto u disciplini na 3.000 metara u Sarajevu krajem prošlog mjeseca.Ovaj, inače, balkanski rekorder na 5000 metara, višestruki prvak Bosne i Hercegovine u atletici za invalidna, validna lica i seniore, zahvalio je premijeru i Vladi Kantona za finansijsku podršku prilikom odlaska na pomenuta prvenstva. Mahmić, inače 40 postotni invalid, uposlenik je zeničke Željezare, ali se trčanjem bavi već 33 godine i za to vrijeme osvojio je 650 medalja i 48 pehara.

 

Prilikom susreta sa premijerom, Mahmić je zahvalio za donirana sredstva i kazao da prilikom odlaska na međunarodna prvenstva koja dosta koštaju, svaka podrška dobro dođe, a razumijevajući situaciju u kojoj se nalazi budžet Kantona, izdvojena sredstva za podršku sportu i pomoć sportistima u ovakvim situacijama  je tim vrijednija.

 

Premijer Husejnagić zahvalio je na razumijevanju za tešku situaciju u kojoj se Kanton trenutno nalazi i pri tom naglasio da će Vlada ovog Kantona i dalje davati maksimalnu podršku kako dokazanim tako i mladim perspektivnim sportistima, s tim da sredstva za sport nisu velika pa se tim više trebaju dobro rasporediti i dodjeliti onima koji to zaslužuju.

U daljnjem toku razgovora atletičar Mahmić upoznao je premijera sa planovima za nastupe na međunarodnim takmičenjima koja slijede najesen, a fokusirat će se na osvajanje jedne od medalja na predstojećem balkanskom prvenstvu koje će se u septembru ove godine održati u Atini (Grčka) .