29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 16 Juli 2014 22:19

IK Vrijeme i Balkan Relief Fund

Roditelji učenika Osnovne kole Maglaj u septembru će barem imati jednu brigu manje. Naime, svih 750 učenika ove škole, zahvaljujući nevladinoj organizaciji Balkan Flood Relief Fund iz Toronta, dobilo je besplatne udžbenike Izdavačkih kuća Vrijeme iz Zenice i Nam iz Tuzle. 

 

Ukupno je donirano nešto više od 4.000 udžbenika. Osnivač Balkan Flood Relief Fund Toronto je kompanija Thane International, a fond je osnovan na inicijativu: Sarajlije Amira Tukulja, Mostarke Danijele Todorović i Rasela Orelowitza, koji je iz Južne Afrike. 


- Fond je osnovan s ciljem pružanja pomoći ljudima u poplavam pogođenim područjima na Balkanu. “Drago mi je da su prepoznali činjenicu da je obrazovanje izuzetno važan segment života, koliko su obrazovne ustanove uništene u poplavama a samim tim pokazali su svoje razumijevanje za djecu koji pohađaju te škole. Zahvaljujem se i rektoru Univerziteta u Zenici prof.dr. Dževadu Zečiću na pomoći u realizaciji donacije koji je, svjestan činjenice da roditelji djece koja pohađaju osnovne škole u Maglaju zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile i ovaj grad, neće biti u mogućnosti kupiti djeci udžbenike za narednu školsku godinu, pa je inicirao i preporučio Balkan Relif Fund ovaj projekat, naglasio je Muamer Spahić, direktor IK Vrijeme Zenica prilikom uručenja donacije.

 

Balkan Flood Relief Fund Toronto, Canada i izdavačka kuća Vrijeme Zenica donirali su učenicima Osnovne škole Maglaj 4.327 udžbenika za 750 učenika i ova donacija će omogućiti nesmetano odvijanje nastavnog procesa u ovoj školi u narednoj školskoj godini. Ovaj fond, zajedno sa zeničkim izdavačem, IK Vrijeme, namjerava u narednom periodu pomoći još nekoliko škola i institucija u poplavljenim područjima oba bh. entiteta. 


20140715 121723 1