20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 20 April 2014 06:52

Poruka iz Protestantske crkve

Poštovani, povodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, koga ove godine zajedno slave vjernici katoličke, pravoslavne i protestantske crkve, Biblijska protestantska crkva iz Zenice želi da čestita ovaj blagdan vjernicima širom Bosne i Hercegovine i dijaspore, sa željom da nam uskrsli Isus bude vodilja i svjetlost u ovom tmurnom dobu, da nas približi, kako sebi samome, tako i ljudima oko nas. 

 

Draga braćo i sestre, dragi građani Bosne i Hercegovine, ne dopustimo da nam blagdani i praznici budu jedini dani kada ćemo iskazivati ljubav, čast i poštenje, kada ćemo opraštati i voljeti. Neka vjera u uskrslog Isusa bude svjetlost u vašim životima svakoga dana. Ljubite, volite, praštajte, budite milosrdni i blagonakloni prema drugima i drugačijima, a ne samo prema onima koji su vam bliski po tijelu i načinu razmišljanja.

 

Ljubiti Boga i ljubiti bližnjeg svoga kao samoga sebe je nešto u čemu se ispunjava svo Pismo, reče Isus. A bližnji smo svi jedni drugima, jer od Boga svi postadosmo, bez obzira koje ime nosimo i u koju bogomolju ulazimo. Neka vam je sretno Kristovo uskrsnuće i neka Božji mir i radost obasjaju vaše živote i vaše domove.

 

Pastor Biblijske protestantske crkve Dario Kapin