28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 15 Juli 2011 08:59

Semjon Milošević Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)
semjonmilosevic1Nakon što je prošlu sezonu nosio dres kluba s „Bilinog polja“ i bio stub odbrane „crno-crvenih“ koji su igrali finale Kupa, gdje su poraženi od Željeničara, Uprava Čelika nije željela da 31-godišnjem Semjonu Miloševiću produži ugovor. Iako je odbrana Zeničana u prošloj sezoni bila jedna od najboljih u ligi, a plavokosi štoper i drugi strijelac ekipe sa tri postignuta gola nakon završetka sezone došlo je do rastanka.
Milošević je napustio Zenicu kao slobodan igrač, a nije dugo trebalo da se jave oni koji su ga željeli dovesti u svoje redove. Izbor je na kraju pao na nekadašnji klub Leotar, sa kojima je prije sedam godina osvojio titulu pvaka države i igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

„Imao sam kontakte sa dosta klubova, bila je opcija povratka u Sarajevo jer sam imao veliku želju ponovo nositi dres kluba u kojem sam odigrao svoje najbolje utakmice u karijeri. Ipak, nisam uspio naći zajednički jezik sa ljudima iz kluba i potpisao sam za Leotar gdje ću igrati naredne sezone. Za Trebinje me vežu lijepe uspomene jer sam osvojio prvenstvo i igrao Ligu prvaka, a ovdje imam i kuću tako da će mi biti lakše i zbog porodice koja je već navikla na stalne selidbe. U klubu je nekoliko iskusnih igrača koje znam od ranije, te dosta talentovani mladića čije vrijeme tek dolazi. Nadam se dobroj sezoni, bez puno stresova i trzavica, što je bio slučaj u nekoliko posljednjih sezona“ ističe Milošević i dodaje:

„Još jednom bih pozdravio sve navijače Čelika i zahvalio im na istinskoj podršci tokom čitave prošle sezone. Boravak u Zenici nikad neću zaboraviti, iako još nisam prežalio poraz u finalu Kupa protiv Željezničara. Uvijek sam davao svoj maksimum, gdje god da sam igrao, i Čeliku kao klubu i 'Robijašima' u narednim sezonama želim sve najbolje. Kada sam došao u Zenicu na čelu kluba je bio veliki gospodin Mirsad Čizmo koji je imao viziju evropskog Čelika, međutim nije imao podršku i na kraju se desilo što se desilo. Svi koji su me upoznali znaju da iz Zenice odlazim čistog obraza“, potvrdio je Milošević za SCsport.ba/Dino Kurbegović
Čitano 4235 puta