28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Decembar 2013 06:00

Bokseri Čelika danas u Bijeljini

U subotu 28.decembra 2013.godine u 17 sati, u Bijeljini se održava prvi meč u Play off-u  Premijer lige BiH u boksu između BK Radnik (Bijeljina) i BK Čelik (Zenica), za ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine. Meč će se održati u sali boks kampa na gradskom stadionu Radnika. Inače, ekipe Radnika i Čelika, nakon ligaškog dijela sezone su imali isti broj bodova, po 101, i podijelili su prvu poziciju u Premijer ligi BiH.

 

U prvom meču Play off-a za bokserskog prvaka BiH održat će se ukupno 7 borbi.

Za Čelik će u ovom važnom, možda i istorijskom meču nastupiti:

do 60 kg: Jovica Jovanović

do 64 kg: Ahmed Džananović

do 69 kg: Ajdin Delić

do 75 kg: Almir Šahdan

do 81 kg: Adnan Deronja

do 91 kg: Elmir Telalović

plus 91 kg: Haris Najetović

(Šef stručnog štaba BK Čelik Nedžad Marić)

 

Na oficijelnoj facebok stranici BK Radnik (Bijeljina) su objavili u vezi ovog meča:

" Ekipa Čelika smatra da je došao red da nakon dužeg vremena postanu ekipni šampioni Premijer lige BiH. Radnik ima mlade boksere, ali im se to mjesto ne prepušta Zeničanima. Očekuje se zaista pravi spektakl. O pojačanjima u Čeliku se neće znati do početka meča, tako da nam je teško odrediti parove. U prve dvije borbe 60 i 64 kg, Radnikovi bokseri imaju loš skor protiv boksera Čelika. Senad Karić (Radnik) je tri puta do sada gubio a samo jednom pobjedio Jovicu Jovanovića (Čelik). Borislav Gligorić (Radnik) je dva puta gubio i jednom nerješeno boksovao sa Džananovićem iz Čelika. Tako da nas čeka izuzetno težak početak meča. A i u super teškoj kategoriji Dašo Simeunović je poslednji put nerješeno boksovao protiv Najetovića, pa se ni u završnici neće znati ko će kako proći. Ostali mečevi i parovi su još uvjek nepoznati".

Bokseri Radnika pred ovaj meč: Karić, Gligorić, Malinović, Tomić, Čembić, braća Veletić, Begić, i Simeunović.

 

Revanš meč Play off-a za ekipnog prvaka BiH u boksu, Čelik – Radnik , održat će se sredinom januara 2014. godine u Zenici. 

 

E. Imamović za Zenicablog

+ foto najava meča