29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 28 Decembar 2013 06:10

Sa jednom plaćom do prvaka!

Čelik je ljetos, zbog finansijskih problema koji nisu nestali ni tokom polusezone, posljednji počeo pripreme, ali je sa čak 38 bodova ipak prvi protrčao kroz cilj na kraju jesenjeg dijela Premijer lige BiH za rukometaše. Vjerovatno nikada nismo imali lidera koji je obavio manje treninga niti su igrači i struka primili manje plaća. Samo jednu!

 

- O plaćama ne bih govorio, to je posao Upravnog odbora, koji u pauzi treba da učini neke korake na konsolidaciji. Što se tiče treninga, nije da ih nismo imali dovoljno, ali na dosta njih nismo bili kompletni - ističe trener Zdenko Antović, koji je, zbog svega, u jednom momentu razmišljao i da napusti rukometni sport.  Uz uspjehe u prvenstvu, Zeničani su prezimili i u Kupu BiH. Što se tiče drugog dijela sezone, Antović ističe da će sve zavisiti od kursa koji će odrediti Upravni odbor, a on je start priprema zakazao za 8. januar.

 

- Potrebno je do tada utvrditi zašto stalno otiče koljeno Mirzi Huremu, a da bismo zadržali visoke ciljeve, moramo dovesti i dva-tri igrača. Ne znam hoće li se uspjeti dogovoriti povratak pivota Amera Ekinovića, koji bi bio alternativa kapitenu Aldinu Begagiću. Za poziciju lijevog beka razgovaramo s Aleksandrom Beljićem, a za desno krilo volio bih Adnana Jaškića iz Krivaje - kaže Antović te dodaje da bi jedan od ciljeva mogao biti i plasman u neko evropsko takmičenje.

 

- Imamo obećanje Regionalne SEHA lige da će BiH naredne sezone ponovo imati dva predstavnika. Ako uzmemo u obzir da je Borac siguran, onda bismo se mi trebali boriti za drugo mjesto - kaže Antović.

 

avaz