25 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 19 Oktobar 2012 00:03

RK Čelik večeras u Gradačcu

Rukometaši RK ,,Čelik'', koji su ponos grada Zenice i okoline, svih onih u BiH koji vole dobar i kvalitetan rukomet, biju važan boj. Domaćin im je u derbiiju kola Premijer lige BiH odlična ekipa Gradačca, ekipa koja zna rukomet i koja u svojima redovima ima državnog reprezentativca Damira Doborca, koji je do prije svega nekoliko dana igrao u najjačoj rukometoj ligi u Evropi – u Njemačkoj i svakog trenutka ponovo treba da se ,,vine'' u jednu od evrposkih rukomegnih velesila. ,,Čelik'' igra protiv ekipe koja u svojim redovima ima i takođe odlične Osmanovića, Šarenca, Ilića...


Večeras ,,čelični momci'', nakon četiri kola i ,,krvavim'' znojem i zalaga-njem osvojenih svih 12 bodova putuje u Gradačac dignute glave. Tim je kompletan, povrijedjenih i bolesnih nema. Povreda Elvis Brakića, nakon više terapija fizioterapeuta je iza njega. Potpuno su spremni i za igru raspoloženi i ostali igrači ,,Čelika''.


- Nadamo se i očekujemo da će naš golman Adnan Šabanović u Grada-čcu ponovo biti na reprezetativnom nivou, da će Andreas Dominiković pono-vo biti raspoložen da ,,rešeta'' mrežu protivnika, da će Edo Martić ponovo biti najbolji igrač na terenu, da će Milan Duvnjak potvrditi svoju kandidaturu za najdraži dres – dres reprezentacije Bosne i Hercegovine, da će pouzdani kapi-ten Aldin Begagić ponovo igrati kapitenski, da će Goran Šarenac opet biti odli-čan i u odbrani i u napadu, kao i protiv Konjuha, da će standardni Davor Kadić biti na svom visokom nivou, da će zablistati neustrašivi Mirza Dervenčić, da će svoj maksimum dati i svi drugi igrači koji dobiju povjerenje trenera Filipovića. Stoodstotno vjerujem da će svaki od njih ponaosob dati svoj maksimum, da će ,,ginuti'' na ,,vrućem'' parketu u Gradačcu. Siguran sam, bez obzira na rezultat ove utakmice, da ćemo biti ponosni na vašu igru, na vašu borbnenost, na vašu požrtvovanost... Cijeli klub, Uprava kluba i cijela Zenica, svi navijači su uz svoj ,,Čelik''. RK ,,Čelik'' ide dalje! – izjavio je pred današnju utakmicu u Gradačcu – derbi susret 5. kola Premijer lige predsjednik Kluba Pane Škrbić.