28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 11 Oktobar 2012 15:33

Čelik dočekuje Voždovac

Danas je, u prostorijama košarkaškog ženskog kluba "Čelik" (KŽK "Čelik"), održana  konferencija za medije. Povod za press je predstojeća utakmica iz 4. kola MŽRKL Adriatika lige. Naime, KŽK "Čelik", aktuelni prvak i osvajač Kupa, te viceprvak Regionalne lige u sezoni 2011/2012, u četvrtom kolu Regionalne lige je domaćin ekipi Voždovca iz Beograda. Prisutnim novinarima obratili su se Eldar Durmić, trener i Amra Mehmedić.

 

"Kao što je poznato ekipa Voždovca je u drugom kolu izgubila u produžetku od favorita lige, Partizan Galenike, te stoga treba znati da nam u goste dolazi renomirani protivnik. Mi smo u prva dva kola imali relativno lakše protivnike, te će ova utakmica biti pravi test za moju ekipu u kojoj ćemo se "izvagati" u susretu sa jačim protivnikom. Ekipa je kompletna i nema povrijeđenih igračica"-izjavio je, između ostalog trener aktuelnih BiH šampionki, Eldar Durmić.

 

U pauzi, kada su trebali igrati utakmicu sa Novim Zagrebom, koji je, kao što je poznato, odustao od daljnjeg takmičenja nakon prvog kola, ekipa Čelika je odigrala jednu prijateljsku utakmicu, da bi se zadržao kontinuitet utakmica. Igračica ekipe KŽK "Čelik" Amra Mehmedić je obećala borbenost u utakmici sa renomiranim protivnikom, te obećala da će potvrditi ulogu favorita i sa svojim iskustvom donijeti prevagu u korist Čelika, te nastaviti niz pobjeda.

 

Utakmica je na rasporedu u subotu, 13.10.2012.godine sa početkom u 18:00 sati. Ulaz je dvije KM.

Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito ženske košarke, da dođu u subotu u gradsku ARENU i da podrže košarkašice KŽK "Čelik" u borbi za osvajanje titule regionalnog prvaka.


E.Imamović za Zenicablog