20 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Greška
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /var/www/vhosts/zeblog/www/arhiva.zenicablog.com/images/tuka11
Obavijest
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/tuka11
utorak, 03 Januar 2012 08:19

SRK Bosna u 2011. Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Rafteri Sportsko-rekrativnog kluba “Bosne” iz Zenice su prošlogodišnju  takmičarsku rafting sezonu završili vrlo uspješno, imajući u vidu da smo učestvovali na osam rafting takmičenja BiH rafting lige sa muškom I ženskom seniorskom ekipom I jednom muškom juniorskom ekipom.

Cijela sezona je obilježena aktivnim treninzima, pripremama i takmičenjima za 30 najuspješnijih sportista u našem klubu koji su svoju spremnost dokazali osvajajući 5. prvih mjesta za mušku seniorsku ekipu, pet drugih mjesta za žensku ekipu, i  treće mjesto za mušku juniorsku ekipu.

Ovaj uspjeh ima posebnu važnost, imajući u vidu da su naši rafteri osvojili prvo mjesto u BiH ligi i isti će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u narednoj rafting sezoni na Evropskim i Svjetskim prvenstvima.

Pored uspjeha na sportskom planu naši člnovi kluba su učestvovali na više ekoloških regata širom BiH, kao i ekoloških akcija na čišćenju i uređenje obala I korita rijeka, sa posebnim značajem na rijeku Bosnu, gdje redovno izvodimo naše aktivnosti.

Poseban uspjeh je što je sve veći broj omladine zainteresovano za naš sport i aktivnosti kluba i što se veliki broj njih učlanio u naš klub u protekloj godini.

I pored završetka takmičarske sezone, aktivnosti kluba se nastavljaju redovnim treninzima naših takmičara tri puta sedmično u zatvorenom bazenu CRC Željezare Zenica u cilju što bolje kondicione spremnosti, nastavka takmičarske sezone u 2012.godini i nastupa na Evropskom rafting takmičenju koje se održava u Češkoj 2012.

Cilj nam je narednu takmičarsku sezonu dočekati što spremniji I osvojiti još bolje rezultate, kako u BiH, tako I na međunarodnim takmičenjima.

Predsjednik SRK “Bosna”
Ekrem Tuka


{gallery}tuka11{/gallery}

Čitano 2681 puta