28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 25 Juli 2011 13:06

Zeničanke uspješne na TIN-u Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)
hasanb1Na tradicionalnom muzičkom festivlu «TIN», koji se za redom održava 32 godine u Donjem Milanovcu, Srbija, Bosnu i Hercegovinu su predstavljale sestre Ajna (14 god.) i Hana (11 god.) Hasanbegović iz Zenice, i plasirele se na dva treća mjesta u svojim kategorijama.

Ajna je izvela kompoziciju «Pjesmo moja» zeničkog autora Zlatana Alispahića, za koju je tekst napisao crnogorski pjesnik Dejan Đonović, a aranžman uradili Saša Kolar i Davor Logarić. Pjesma koja govori o ljubavi prema BiH, majci, ocu..., nagrađena je i kao najbolji tekst na festivalu. Treba reći da je prvu nagradu dobila učesnica, koja je ušla među 15 najboljih solista na Balkanu u kategoriji do 27 godina, a drugo mjesto je pripalo učesnici koja je već takmičar u «Grand produkciji», dok je treće mjesto pripalo Ajni Hasanbegović.

Mlađa sestra Hana je, u svojoj kategoriji, osvojila treće mjesto sa pjesmom «Kad muzika svira», za koju tekst i muziku potpisuje Sajid Jusić.

U razgovoru sa našim predstavnicama smo saznali da su obje osvojile srca publike, ako je mjeriti po jačini i dužini aplauza. Djevojčice su naglasile da su se fino provele, a kao trećeplasirane ušle su među 24 takmičara i za narednu godinu.

Ovaj festival jedan je od najstarijih i najjačih na ovim prostorima i ima bogatu tradiciju, a nekad se održavao pod nazivom «Sloboda se zove Tito», zatim samo «Sloboda» i zadnjih nekoliko godina kao tinejdžerski festival «TIN».(Zeda)


Čitano 3606 puta