28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 20 Decembar 2011 01:40

Jasmin Burić Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Naša reprezentacija nikad nije imala manje briga kada je u pitanju golmanska pozicija. Asmir Begović briljira u Engleskoj, Ibrahim Šehić i Kenan Hasagić u Turskoj, a Jasmin Burić u Poljskoj. Narednih 10-tak godina sasvim sigurno imamo rješenja za tu poziciju.

Sezonu je počeo na klupi, jer je domaći golman Kotorowski koji je pri kraju karijere dobio šansu na golu Lecha. Usljed loših odbrana, te rezultata u prvenstvu ovog 35-godišnjeg veterana trener Bakero je sklonuo sa gola, a šansu je ukazao našem internacionalcu Jasminu Buriću. Zeničanin je svojim odbranama u 10 narednih utakmica doprinio boljim rezultatima ekipe iz Poznana, te pomaku ka vrhu tabele i plasmanu među osam najboljih ekipa u Kupu Poljske.

 

„Iskoristio sam šansu koju mi je trener ukazao i nastojat ću svojim odbranama zadržati jedinicu do kraja sezone. Početak prvenstva za nas i nije bio baš najbolji, ali smo se poslije trgnuli i zaigrali mnogo bolje. Trenutno se nalazimo na petom mjestu sa devet bodova zaostatka za vodećim Slaskom. Naš cilj je plasman u Evropu, a pokušat ćemo uz malo sreće i osvojiti Kup. Liga je dosta izjednačena i do kraja se neće znati ko će osvojiti titulu, a ko će preseliti u niži rang takmičenja“, rekao je Burić.

Drago mu što se u Čeliku događaju pozitivne stvari, a nada se pozivu u reprezentaciju.

„Kakav start su imali na kraju sedmo mjesto se može smatrati uspjehom. Drago mi je što se pozitivne stvari dešavaju u klubu, jer Čelik nikad ne smije više da se bori za opstanak i svake godine treba da bude u vrhu BiH nogometa. Kada je u pitanju reprezentacija ostaje žal što nismo uspjeli proći Portugalce, ali u sljedećim kvalifikacijama imamo veliku šansu da se kvalificiramo na Svjetsko prvenstvo. Prošao sam sve reprezentativne selekcije i ako selektor računa na mene rado ću se odazvati pozivu. Nikad nije bila veća konkurencija na golu reprezentacije što dovoljno govori koliko smo napredovali posljednjih godina“, kazao je Burić u razgovoru za SCsport.ba.

Čitano 3802 puta Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 19 Decembar 2011 21:44