28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 05 Decembar 2011 00:17

Ekstremisti premijerno u BNP Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Predstava "Ekstremisti", rađena prema tekstu Vilijama Mastrosimonea (William), u režiji Roberta Krajinovića, premijerno je izvedena  na maloj sceni "Žarko Mijatović" Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Bila je to prva premijera i prva izvedena predstava na reimenovanoj multifunkcionalnoj sceni, koja može primiti stotinjak gledalaca.

 

Predstava na direktan i uznemirujući način problematizira nasilje nad ženama i, osim umjetničke, ima i društvenu zadaću da na ovaj problem ukaže. Pravi psihološki triler s napetim i neočekivanim obrtima koje prate duhoviti elementi crnog humora je zbog eksplicitnih scena nasilja i seksa zabranjen za mlađe od 16 godina. Osim režisera Krajinovića, u predstavi igraju Snežana Vidović, Lana Delić i Merima Lepić.

- Ako nakon odgledane predstave "Ekstremisti" samo jedna žrtva nasilja smogne snage da se prijavi nadležnim organizacijama za zbrinjavanje žrtava seksualnog zlostavljanja, i na taj način konačno odluči da se bori za svoj normalan život i vlastita prava na slobode volje, bit ću sretan da sam bio djelićem plemenite misije - kaže Krajinović.

Čitano 3641 puta