29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 03 Januar 2015 03:58

Amra i Almir, tri godine poslije

U noći sa 31. decembra na 1. januar, na prijelazu iz 2011. u 2012. godinu, Zeničanin Almir Babajić zaprosio je svoju djevojku Amru Dervišević. Tri godine poslije, kažu da su većinu svojih privatnih planova ispunili, ali da je stanje u državi isto ili gore.

 

- Almir je s prijateljima napravio mini štand "Zimske čarolije", koji i danas Zeničani spominju kao mjesto na kojem se moglo osvježiti, pojesti kolačić, probati kuhano vino. Tada, kao ni danas, Zenica nije pružala zajednički doček Nove godine, pa se pedesetak ljudi samoinicijativno okupilo oko objekta, da dočeka Novu - prisjeća se Amra.

 

Tačno u ponoć Amra mu je uručila novogodišnji poklon, a on se izvinio kazavši da joj nije uspio ništa kupiti te da će joj pokloniti barem paketić. No, sve je bilo proračunato, te ju je umjesto paketića čekao prsten i ponuda da mu bude supruga.

 

- Vjenčali smo se pola godine poslije, a već 15 mjeseci u našem životu je i Dania. Amra je nedavno promijenila posao,  a ja sam i dalje uposlenik Kantonalne bolnice Zenica. Od prije nekoliko sedmica sam i vijećnik u Gradskom vijeću Zenice - kaže Almir.

 

Oboje kažu da im se većina privatnih želja, na koje su mogli imati neki utjecaj, ostvarila, ali da se nimalo ne mogu osjećati sretnim zbog situacije u svom gradu, državi...

 

- Voljeli bismo da Zenica ima čišći zrak, više radnih mjesta, da ima manje problema, pa da imamo i doček Nove godine. Nedostaju nam i "Zimske čarolije", koje ne pokrećemo zbog Danije i obaveza prema njoj. Tri godine poslije dogodilo se toliko toga, a opet stvari koje su trebale, nisu se mrdnule s mjesta - kaže nam Amra.

 

Porodica Babajić priželjkuje da četvrtu, petu i naredne godine od svoje vjeridbe provedu u boljoj BiH, nadajući se da će ih, osim na privatnom planu, sreća pratiti i u okruženju.

 

AVAZ

 

prosidba-babajic

Povezani članci (by tag)

Više iz kategorije: « Ahmed Muminović