29 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 16 Oktobar 2011 21:57

Rudar pobjedio Nemilu 6:1 Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Zenicki "Romanticari" su u osmom kolu pred svojim navijacima ostvarili ubjedljivu pobjedu nad ekipom Nemile od 6:1. Trener Rudara za ovaj susret odlucio se za sljedeci sastav:Adi Terzo,Vernes Puric,Dzenan Krajisnik (C),Ermin Oruc,Adnan Celebic,Adnan Saric,Elvin Huseni,Bernad Imamovic,Nermin Delic,Alen Skoro i Elman Muratovic. Na klupi za rezervne igrace ostali su:Adnan Fazlic,Adnan Vukalic,Vedad Sabanovic,Emin Haseljic,Benjamin Mujkanovic,Kenan Hafizovic i Vernes Avdic.

Po veoma prohladnom vremenu uz nesto jaci vjetar,ekipa Rudara u ovom kolu pruzila je i ne bas toliko dopadljivu igru za oko,ali su ipak uspjeli "napuniti" mrezu gostiju do vrha. Domacini su od samog pocetka susreta nametnuli svoju igru,te su jednostavnim akcijama dolazili do gola Nemile.Svoje sanse nisu uspjeli krunisati zgoditkom sve do 40-te minute, kada Nermin Delic sjajno iskoristava jednu dugu loptu,te perfektnim lob udarcem matira vec istrcalog golmana gostiju.Samo tri minute kasnije najbolju sansu da udvostruci vodstvo,imao je Elvin Huseni koji sa svega pet metara suta visoko iznad gola.I kada se ocekivao kraj prvog poluvremena,gosti iz svoje jedine sanse u toku utakmice dolaze do gola, te postavljaju konacan rezultat prvih 45 minuta. Na poluvremenu u slacionici su ostali Bernad Imamovic i Elvin Huseni,a umjesto njih priliku su dobili Benjamin Mujkanovic te Emin Haseljic.

U nastavku,na terenu je postojala samo jedna ekipa,i to ekipa Rudara.Gosti su uspjesno odoljevali silnim napadima domacih sve do 60-te minute,kada jedan od gostujucih igraca igra rukom u svom kaznenom prostoru,te sudija pokazuje na 11 metara.Siguran realizator najstrozije kazne bio je Elman Muratovic.Do kraja utakmice,mrezu gostiju pogadjali su: Benjamin Mujkanovic 67,88 min.,Elman Muratovic 75 min., Nermin Delic 82 min.Sa ovom pobjedom,Rudar i dalje drzi prikljucak za prvoplasiranom ekipom Krivaje. U narednom kolu koji je na rasporedu 22-23.10. u 14.00h,Rudar ide u goste ekipi Napredka.

Čitano 3138 puta