26 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 25 Mart 2012 00:29

Uspjesi zeničkih plivača Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

Zenički plivači, članovi Gradskog kluba vodenih sportova Čelik – Željezara imali su uspješan nastup na zimskom državnom prvenstvu za mlađe pionire/kadete i pionire/kadete održanom u Banja Luci.  Pod vodstvom trenera Edvina Bojića svoja najbolja vremena isplivali su Faris Bečić, Amar Borić, Lea Mikuš, Velid Musić, Tarik Musić, Ajdin Sofić i Dino Ferhatbegović, a osvojeno je ukupno pet medalja. Faris Bečić je bio najuspješniji i postao državni prvak za mlađe pionire/kadete u kategoriji 50 metara slobodno, a osvojio je srebro na 50 m delfin i bronzu na 100 m slobodno.

Amar Borić koji je tek prešao u višu kategorioju i plivao sa starijim dječacima od sebe osvojio je bronzu na 200 m leđno u kategoriji pionira/kadeta, a Lea Mikuš u istoj kategoriji bila je bronzana na 100 m slobodno.  Treba istaći da su Borić i Mikuš uspjeli ostvariti rezultate od prko 350 bodova, a Bečić od preko 300 bodova što je ogroman uspjeh i pokazatelj da zeničkom plivanju idu svjetliji dani.

Svoj prvi nastup na državnom prvenstvu imali su Ajdin Sofić (2002) i braća Musić, Tarik (2002) i Velid (1998) koji su proizvod Škole plivanja i pokazali su da njihovo vrijeme tek dolazi.
Predstojećeg vikenda u Sarajevu se održava zimsko državno prvenstvo za mlađe juniore, juniore i seniore gdje će nastupi deset takmičara pod vodstvom trenera Aldina Đerahovića i Zlatana Husakovića.

Čitano 3046 puta