29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
ponedjeljak, 26 Mart 2012 14:26

Trideset medalja za Zeničane Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

gvksczVeliki uspjeh plivača GKVS Čelik – Željezara - Osvojili 30 medalja na državnom prvenstvu - Članovi Gradskog kluba vodenih sportova Čelik – Željezara Zenica ostvarili su zapažen rezultat na zimskom državnom prvenstvu za mlađe juniore, juniore i seniore u plivanju koje je opdržano proteklog vikenda u Sarajevu. Pod vodstvom trenera Aldina Đerahovića i Zlatana Husakovića osvojili su čak 24 medalje u pojedinačnoj konurenciji i pet u konkurenciji štafeta. 

 

Ujedno su postavljena i 32 lična rekorda zeničkih plivača. Ovo je veliki napredak zeničkog plivanja jer je u ukupnopm plasmanu klub završio među četiri najbolje ekipe, a to je ostvareno sa svega 10 plivača. GKVS Sarajevo, Zmaj Alpamm Tuzla i 22.april Banja Luka sa kojima je zenički klub bio rame uz rame, nastupiuli su sa daleko više plivača a računalo se po broju osvojenih bodova među šest prvoplasiranih u svim trkama.

Najuspješniji je bio 16-godišnji Harun Čerim koji je osvojio ukupno 11 medalja od čega po četiri zlatne i srebrene i tri bronzane medalje (sve bronze u štafetama). Godinu dana mlađa Uma Šišić osvojila je dvije zlatne, srebrenu i tri bronzane (srebro i bronza u štafetama), njena vršnjakinja Lejla Ahmetspahić zlatnu, tri srebrene i dvije bronzane medalje (srebro i bronza u štafeti), Samra Pašić srebrenu i četiri bronzane medalje (srebro i bronza u štafeti), Šemsa Šarić po jedno srebro i bronzu (u štafetama), Mensur Čičak dva srebra i četiri bronze (tri bronze u štafetama), Benjamin Buća šest bronzanih medalja (od čega tri u štafetama), te Amar Bradarac tri bronzane medalje u štafetama. Svoja najbolja vremena u tri discipline isplivala je Matea Mikuš.

Čitano 3648 puta