28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 14 Mart 2012 03:30

BNP do kraja marta Istaknuto

Autor 
Ocijeni
(0 glasova)

corkan001Druga polovina marta bit će izuzetno bogata na scenama Bosanskog narodnog pozorišta (BNP) Zenica. Osim već najavljenih gostovanja teatara iz Sarajeva, Tuzle, Kranja i Osijeka u okviru "Zeničkog proljeća", publika je sinoć mogla vidjeti i humanitarnu izvedbu "Ćorkana" u okviru akcije "Narod liječi Nisveta Džanku".

Tradicionalna manifestacija "Zeničko proljeće" bit će otvorena programom "Mlade nade". Dan kasnije, kolosalni projekt "Gazi Husrev-beže" bit će izveden 21. marta u Goraždu, dok će na domaćoj sceni BNP-a biti Koncert za violinu Belme i Harisa Košpe.

 

Bogata koncertna sezona BNP-a bit će nastavljena programima "Mladi muzičari svome gradu" 24. marta, "Staze, lica i predjeli" u povodu 120 godina rođenja Ive Andrića, koncertom "Edin Karamazov i gosti" 26. marta. Svjetski dan teatra bit će 27. marta obilježen izvedbom "Ekstremista", a koncertna sezona bit će nastavljena muzičkim programima "Butterfly Dance" - koncertom Osnovne muzičke škole iz Zenice, kao i koncertom Massima Savića u BNP-u 30. marta.

Čitano 3211 puta