19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
petak, 12 Septembar 2014 23:25

Dani sporta Zenice-nastavak

U subotu i u ponedjeljak (13.i 15.septembra 2014.godine) nastavlja se manifestacija „Dani sporta grada Zenice“, koji je bio pomjeren za 7 dana zbog rudarske nesreće u jami Raspotočje i u kojoj je poginulo 5 rudara (04.09.2014.). Ovo nam je javio gospodin Himzo Halać, predsjednik Sportskog saveza Zenice i predsjednik organizacionog odbora ove manifestacije. Za subotu, na platou ispred RK Bosna, predviđena je promocija sportskih klubova i Udruženja, koja će biti odgođena u slučaju loših vremenskih uslova.

 

Ulične trke zakazane su za ponedjeljak, također, na platou ispred robne kuće Bosna u slijedećim kategorijama:

-trke za cicibane (dječaci i djevojčice),

-uniformisana lica,

-osnovci,

-profesionalci,

-trka u invalidnim kolicima i

-trka za sve građane.


Ovaj program na rasporedu je od 16 sati. Iz organizacionog odbora pozivaju navedene kategorije da uzmu učešće u trkama, a za tri prvoplasirana obezbjeđene su prigodne nagrade.

 Tokom završnog dana manifestacije bit će dodjeljenje i nagrade za takmičenja koja su ranije održana i o kojima smo vas opširno izvještavali (Turnir u malom nogometu, veterani 45 godina i više i turnir za dječake do 12 godina starosti, pojedinačno prvenstvo Zenice u šahu, te turnir u bilijaru). Organizator je za najuspješnije učesnike pripremio prigodne nagrade i priznanja. Pokrovitelj projekta je Općina Zenica, a partner projekta, „Dani sporta grada Zenice 2014“ je RTV Zenica.  

 

 

E.Imamović za Zenicablog