28 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
subota, 13 Septembar 2014 03:33

Škola rukometa Čelik Junior

Kao što je opće poznato, škola rukometa "Čelik Junior" će se ove sezone takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH. Gotovo već mjesec dana traju pripreme u seniorskoj selekciji, a koja je oformljena od 97% dječaka iz škole rukometa, dok ostatak čine prijatelji škole, a koji nesebično pomažu u cilju napretka djece.

 

Već sada se vidi velika spremnost kod ekipe Čelik Juniora, a do početka lige ostalo je još par dana. Taj period će biti iskorišten za odigravanje pripremno-prijateljskih utakmica, te pred samu ligu planiran je odlazak na kamp kako bi se igrači 'odmorili' i promjenili mjesta i uslove treniranja.

 

Do sada su se pripreme obavljale u dvorani Bilmišće, Areni Zenica, na atletskom stadionu, Kamberovića polju, te na zeničkim bazenima. Zenički kapaciteti u oblasti sporta su maksimalno iskorišteni.

 

Pored seniorske lige koju će igrati dječaci, tu je i juniorska liga za djevojke. 

 

Naime, i ove sezone će naše juniorke da budu članice rukometne lige Srednja Bosna, a čije su osvajačice. Naravno, cilj je i ovoga puta isti, osvojiti prvo mjesto, te na Europsku turneju, a koja je za djevojke planirana po završteku lige, krenuti kao šampioni.

 

UPISI U ŠKOLU RUKOMETA

 

Škola rukometa "Čelik Junior" je počela i sa upisima, te pozivaju sve dječake i djevojčice rođene 2002. godine i mlađe da im se pridruže. Na facebook stranici škole je objavljeno: "Dragi dječaci i djevojčice, pozivamo vas da nam se pridružite i osjetite prave vrijednosti prijateljstva. Dođite da se družimo, putujemo širom Europe i upoznajemo nove prijatelje, a uz sve to naučimo igrati dobar rukomet Očekujemo vas."

 

Svi oni koji žele da postanu članom ŠR "Čelik Junior" mogu se upisati svakim danom i to pozivom na broj telefona 061 469 424, aa gdje će dobiti sve informacije o pristupu, treninzima, internacionalnim turnirima, kao i sve informacije o onome što vas bude zanimalo.

 

Rad škole rukometa "Čelik Junior" možete pratiti i na facebook stranici: https://www.facebook.com/SRCelikJunior