19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 10 April 2014 18:29

Vision: Donacija školi Mak Dizdar

Iako živimo u vremenima ubjeđenja da u budžetskim ustanovama cvjetaju ruže nerijetko možemo svjedočiti kako u većini takvih ustanova nedostaje ulaganja u modernizaciju i opremanje sredstvima najophodnijim za uspješan rad i obavljanje specijalizovanih društvenih djelatnosti. Najmanje se ulaže u one ustanove koje su nama najbitnije - zdravstvo, obrazovanje i sport. Direktori ovakvih ustanova ipak pronalaze način da onima koji najviše vremena provode u njima pruže koliko toliko bolje uslove.

 

Najnoviji primjer je O.Š Mak Dizdar koja je danas, od strane zeničke IT firme "Vision" d.o.o., u znak zahvalnosti za uspješnu saradnju, dobila značajnu donaciju u vidu računarske opreme, ali i usluga umrežavanja i unapređivanja rada kabineta za informatičko obrazovanje. Direktor škole, gdin. Milak Mensur, istakao je da ga ova donacija nije iznenadila imajući u vidu da se radi o firmi i uposlenicima koji često pomažu svoj grad i sugrađane sličnim aktivnostima, ali bi volio da njihov primjer slijede i one malo "stabilnije" firme koje je i ovaj grad znao nesebićno pomagati.

 

Sa konstatacijom gdina. Milaka složio se i Kerim Sačak, direktor firme "Vision", koji nije krio zadovoljstvo što je upravo njegova firma jedna od tih koje uspiju pronaći način da u nečiji životni prostor i vrijeme unesu kvalitetnije uslove za rad i obrazovanje te je istakao da ovo neće biti jedini projekat ovakvog tipa i da idućem periodu planiraju obradovati još nekoliko ustanova kojima je ovakva pomoć neophodna.