19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 15 Oktobar 2013 09:17

Video-foto:Bajram-Vilnus-Zenica

Prema protokolu Ureda muftije zeničkog, centralna bajramska svečanost za Muftiluk zenički jutros je održana u zeničkoj Sultan- Ahmedovoj, Čaršijskoj džamiji, gdje je bajram namaz imamio i bajramsku hutbu održao muftija Ejub ef. Dautović. 

 

Nakon klanjanja bajram-namaza u haremu Čaršijske džamije upriličeno je klanje dva kurbana za vakife i šehide Muftiluka zeničkog, a potom je uslijedilo i bajramsko čestitanje. 

 

Pogledajte video zabilježen jutros ispred Čaršijske džamije

 

 

 

 

 

Iz Muftiluka obavještavaju da će trećeg dana Kurban- bajrama delegacije zeničkog medžlisa i muftiluka, sa horom El Quds će posjetiti zatvorenike u Kazneno- popravnom zavodu u Zenici, a za isti dan, u 11 sati, u atriju zeničkog Medžlisa planiran je i tradicionalni bajramski prijem za predstavnike vjerskog, političkog, kulturnog i društvenog života ovog dijela BiH.

 

Istovremeno, stotinama kilometara daleko, u Viljnusu (Litvanija) grupa Zeničana je sa ostalima navijčima iz cijele BIH i dijaspore, klanjala Bajram namaz u lokalnoj sportskoj dvorani. ATMOSFERU sa oba namaza u jedinstvenoj galeriji vam donosi samo ZENICABLOG. 

 

FOTO GALERIJA KLIKOM OVDJE