28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 13 Oktobar 2013 22:21

Gojko ugostio Zeničane

Prilikom boravka u Višegradu, igrači i vođstvo puta rukometaša ,,Čelika'', pored pobjede u gostima protiv tradicionalno neugodnog protivnika – RK ,,Goražde' i uknjižavanja tri nova gostujuća boda, imali su još jedan prijatan dogđaj, koga su nazvali LIJEPA ZENIČKA PRIČA, koju su željeli podijeliti sa čitaocima Zenicabloga.  

 

- Naime,  tokom  puta za Višegrad, gdje se igrala utakmica sa RK ,,Goražde'' sve nas je prijatno  iznenadio jedan telefonski poziv iz Višegrada. Zvao je Gojko Kovačić, menadžer kompanije KUENE ADRIA  i rekao mi: ,,Vaš broj mi je dao bivši rukometaš Čelika i moj veliki prijatelj Meha Begovac. Čuo sam da moj Čelik dolazi u Višegrad i želim da vas dočekam i budem vam domaćin od ulaska u Višegrad, do vašeg odlaska u Zenicu  – rekao mi je Kovačić'' – ispričao nam je Pane Škrbić, predsjednik RK ,,Čelik''.

 

-I zaista – Gojko Kovačić je našu ekipu dočekao na samom ulazu u Višegrad, kod Ćuprije na Drini, pozdravio se sa vođstvom kluba i sa  svim igračima  i od naše ekipe se nije odvajao sve do napuštanja Višegrada oko 23 sata – kaže Škrbić. I to nije sve: pred utakmicu u Višegradu, u 17.30 sati Kovačić  je ekspediciju ,,Čelika'' počastio kolačima, sokovima i kafom u Hotelu ,,Vilina vlas'', a nakon utakmice cijelu ekipu je odveo na večeru u ,,Andrić gradu''. 

 

- To je jedan divan ljudski gest i u ime igrača i Uprave kluba veliko hvala g. Kovačiću, koji je inače rodom iz Viteza, ali je jedno vrijeme, u dva navrata (1978.  i 1985.)  bio i golman RK ,,Čelik''. Kaže da mu je ,,Čelik'' i Zenica uvijek u  srcu. Javljajući se iz Višegrada - obavijestio sam o ovom divnom gestu načelnika Zenice g. Husejina Smajlovića, koji je Gojka Kovačića pozvao da bude njegov gost u Zenici – kaže nam predsjednik Škrbić. 

 

- Inače, Gojko Kovačić nam je ispričao  da mu je veliki prijatelj jedan od najboljih rukometaša i trenera RK ,,Čelik'' svih vremena – njegov bivši saigrač u ,,Čeliku'' Meha Begovac, a rado se prisjećao i ostalih igrača u, kako kaže, svom najomiljenijem klubu – Jaska Salihefendića, Nermina Gušića Bilog, Vlade Zeljke, Gorana Romića, Miroslava Kozine, Mirze Pojskića, Slavena Babića, Mirsada Šimića i mnogih drugih – dodaje Škrbić. 


- Na ovaj način  još jednom, u ime RK ,,Čelik'' veliko hvala našem bivšem članu i velikom čovjeku, ljudini – Gojku Kovačiću, a njegovi bivši saigrači mogu biti ponosni na njega i njegove poteze, jer je uvijek ostao uz svoj ,,Čelik''. Čak je obećao i neku skromnu donaciju u loptama i drugoj opremi novoformiranoj pionirskoj ekipi RK ,,Čelik'' – dodaju na kraju Škrbić.