29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
nedjelja, 23 Juni 2013 15:06

Ivanov koncert na Bijambarama

Mladi zenički operski pjevač Ivan Jelić diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu  prošle sedmice.


Ivan je svoje prve nastupe kao dječak imao uokviru omladinskog hora Zenica, a široj javnosti poznat je kao gost Safeta Isovića, na njegovom najpoznatijem koncertu održanom 2003. godine u sarajevskoj Zetri.

 

- Za svoj prvi solistički koncert u svojoj BiH, nakon diplomskog nastupa u Zagrebu, odabrao sam pećinu Bijambare, na prijedlog mog menadžera Emila Brnića. Koncert će trajati 45 minuta, s obzirom da je temperatura u pećini konstantna i iznosi oko 10 Celziusa, kaže nam Ivan. Koncert je zakazan za ponedjeljak. 

 

On namjerava da mu gosti na koncertu budu svi koji su na bilo koji način doprinjeli njegovoj karijeri, ali i svi oni koji žele čuti poznate operske arije, ali i sevdah, na do sada najneobičnijem mjestu.

 

- Kada sam prvi put obišao kompleks Bijambare, odmah sam rekao da je to mjesto koncerta. Svom prijatelju Osmanu Deliću, direktoru «Zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo» sam predložio da organizujemo Ivanov koncert, čime ćemo dodatno promovirati ovaj biser bh. prirode, kazao nam je Brnić.

 

Ivana će u Bijambarskoj pećini pratiti bend «Blue world», kojeg čine Zagrepčani Miroslav Navračić, Emil Gabrić i Ivan Gazibara. Nakon ovog koncerta Ivan krajem juna ide u Berlin gdje će se pripremati za premijerno izvođenje jedne opere, krajem avgusta u glavnom gradu Njemačke.