28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
srijeda, 13 Mart 2013 16:38

Uhapšena trojica Zeničana

U vremenskom periodu od 01. do 28.02.2013. godine, u ulici Bilmišće u Zenici, od strane nepoznatog izvršioca ili više njih izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo S.E.

 

Teška krađa je izvršena na način da je nepoznati izvršilac ili više njih iskoristili odsustvo vlasnika kuće, te uz upotrebu podesnog sredstva i fizičke snage izvršili odvaljivanje balkonskih vrata u prizemlju kuće, nakon čega su ušli u unutrašnjost kuće, a nakon čega i u potkrovlje, gdje su izvršili premetačinu stvari, te otuđili određenu količinu raznih predmeta (kućanski i tehnički aparati, električni i drugi alat, odjeća, obuća, hrana i dr.). Izvršenjem ovog krivičnog djela pričinjena je materijalna šteta vlasniku od oko 20.000,00 KM.

 

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su, radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem istog mogu dovesti lica: M.R., K.N. i Č.E., sva iz Zenice. Kriminalističkom obradom nad navedenim licima, došlo se do materijalnih dokaza na osnovu kojih su se isti mogli dovesti u direktnu vezu sa navedenim krivičnim djelom, te su pronađeni određeni otuđeni predmeti.

Po naredbi Općinskog suda u Zenici izvršen je pretres stana koji koristi M.R., kojom prilikom je pronađena jedna kamera za video nadzor, sa kućištem. Zavedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je navedena kamera otuđena dana 06/07.03.2013. godine, u Zenici, u ulici Londža, a koja je bila postavljena za nadzor objekta banke „Hypo Alpe Adria“.

Daljom kriminalističkom obradom nad navedenim licima došlo se do saznanja, kao i materijalnih dokaza, da su ista učestvovala u izvršenju tri teške krađe u prodavnicu „La Fragola“, koja se nalazi u ulici Bistua Nuova u Zenici, i to u vremenskom periodu od 19. do 25.02.2013. godine. U sva tri slučaja otuđena je veća količina suhomesnatih proizvoda, cigareta, alkoholnog pića, kozmetike i prehrambenih artikala.

 

Nakon kompletiranja predmeta i dokumentovanja naznačenih krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I u Zenici biti dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca protiv lica:

- M.R., rođenog 1982. godine,

- K.N., rođenog 1988. godine, i

- Č.E., rođenog 1975. godine,

zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela teška krađa iz člana 287. KZ FBiH.

 

Napominjemo da su prijavljena lica povratnici u vršenju krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA


 

Saznajemo da su uhapšeni i pritvoreni Zeničani Rusmin Muharemović (31), Namir Karić (23) i Elvir Čelebić (37),


teske kradje zenica 130313 3 16666