16 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 06 Decembar 2012 14:55

Amra i Alma u Bugarskoj

Bivše košarkašice “Čelika”, Zeničanke Amra Mehmedić i Alma Kovačević izvrsno su počele angažman u  “Haskovu”  iz Bugarske. Nakon svih dešavanja u “Čeliku” ove  sjajne košarkašice su “sreću” potražile van BIH i i odmah u prvoj utakmici pokazale da će biti velika pojačanja za ovu bugarsku ekipu.

 

Sinoć su u okviru nacionalnog šampionata Bugarske košarkašice “Haskova” slavile na gostovanju kod “Stare Zagore” rezultatom 62:55. Sa indeksom učinkovitosti 22, ekipu “Haskova” je prevodila Amra Mehmedić, postigla je 12 poena, imala 5 skokova i čak 8 asistencija. Odmah iza nje, sa indeksom 17, bila je Alma Kovačević koja je postigla 9 poena i imala fantastičnih 17 skokova, od čega 8 u odbrani i 9 u napadu.

 

U narednom kolu koje se igra već predstojećeg vikenda ekipa “Haskova” će ugostiti “Rilski Sportist” i to će svakako biti prilika za novu pobjedu i sjajan start novih košarkašica u timu “Haskova”.

 

- Pobjeda je bila vrlo važna jer je klub posljednja tri meča izgubio. Neprocjenjivo je vidjeti osmjehe na licu ljudi koji se toliko trude oko kluba. Trenerica je na kraju utakmice plakala od sreće. Drago mi je zbog nje da smo utakmicu riješili u svoju korist. Nova misija je već u subotu. Dolazi nam ekipa koja je posljednja na tabeli. Eto prilike da upišemo prvu pobjedu na domaćem terenu. Očekuje se i velika podrška navijača, kazala nam je  Amra Mehmedić.

 

amraalma1