19 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 08 Novembar 2012 21:11

Čelik dočekuje Sparse u Areni

U prostorijama omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" (OKK "Čelik")  je održana konferencija za medije. Povod za press je analiza protekla četiri kola prvenstva i naredna utakmica 5. kola A-1 košarkaške lige, sezona 2012/2013, u kojoj je zenički OKK Čelik domaćin ekipi KK Spars iz Mostara. Prisutnim novinarima obratili su se: Nedžad Hodžić, direktor kluba, Haris Jahić, trener i Davud Mehtić, mladi košarkaš Čelika.


Direktor Hodžić je napravio kratku analizu protekla 4 kola takmičenja i posebno zadnju utakmicu iz četvrtog kola i poraz u Srebreniku od Gradine. Ovo je prvi poraz Ekipe Čelika. Njemu su dosta kumovale i sudije, a i nekompletnost ekipe, jer su se pred ovu utakmicu povrijedili, Amar Merdanović (zglob) i Džani Ćuranović (kuk). Od ranije je, iz zdravstvenih razloga, odsutan i centar ekipe, Adem Pezer. Na utakmici u Srebreniku, Hodžić je pohvalio dobru igru mladog Esnafa Durmića, za kojeg je rekao da je budućnost Čelika.

 

U Čeliku su, uglavnom, zadovoljni igrom i rezultatima u protekla 4 kola. Nakon petog kola najavili su neke promjene u ekipi, popuniti tim i izvršite neke igračke promjene, jer kroz ovu takmičarsku sezonu prave okosnicu tima za narednu sezonu. U vezi narednog protivnika u gradskoj Areni u Zenici, ekipe Sparsa iz Mostara, trener Jahić je istakao da.
su i oni među šest timova, kao i Čelik, sa samo jednim porazom i da je u pitanju ozbiljan i poprilično nepoznat protivnik. Iz poraza u Srebreniku, Jahić smatra da su izvukli pouku, ali da su dobro pripremljeni i da će i u ovoj utakmici dati maksimum. Što se tiče trojice povrijeđenih igrača (Pezer, Merdanović, Ćuranović), misli da su pod upitnikom za nastup u subotnjoj utakmici. Utakmicu će shvatiti sasvim ozbiljno i igrati svoju igru do nove pobjede.

 

Iigrač ekipe OKK "Čelik", Davud Mehtić, obećao je borbenost u utakmici sa ekipom Sparsa i da će pružiti svoj maksimum, te da očekuje pobjedu u ovoj utakmici. Smatra da će ekipa Sparsa pokušati doći do pobjede, ali da će im to zadovoljstvo uskratiti poletna ekipa Čelika.

 

Utakmica je na rasporedu u subotu, 10.11.2012.godine u gradskoj Areni u Zenici sa početkom u 20:00 sati.
Pozivamo sve ljubitelje sporta, a naročito muške košarke, da dođu u nedjelju u gradsku ARENU i da podrže košarkaše OKK "Čelik" u ovoj utakmici.


Evo svih parova petog kola:
Čelik – Spars (Mostar)
Orlovik – Gradina
Student – Brčko Distrikt
Limometal – Sloboda
Bošnjak – Play Off
Donji Vakuf – Spars (Sarajevo)

E.Imamović za Zenicablog