29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 01 Novembar 2012 15:01

Video+galerija: radovi na mostu

Zenicablog je danas foto galerijom i video zapisom propratio dio radova na demontaži Željezničkog mosta i postavljanju nove konstrukcije 27-tonskog mosta koji će omogućiti da kamioni i šleperi bez dosadašnjih problema prolaze ovim dijelom ulice Prve zeničke brigade. Posao je vrijedan oko 400 hiljada KM. Pogledajte detalje. 

 

 1zbm1

 

 

 

KLIKNI DA VIDIŠ FOTO GALERIJU

 

Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Općina Zenica ovim putem obavještavaju javnost i učesnike u saobraćaju, da u sklopu projekta zamjene rasponske konstrukcije željezničkog mosta, u ulici Prve Zeničke brigade, u četvrtak 01.11.2012. godine počev od 7:30 sati započinju radovi na demontaži postojeće mostovske konstrukcije i postavljanju nove čelične konstrukcije mosta. Zbog kompleksnosti radova na snazi će biti izmjenjeni režim saobraćaja i to kako slijedi:

 

- zatvara se isključna traka sa magistralnog puta M17 iz pravca Doboja (Zenica jug)

- zatvara se uključna traka na magistralni put M17 (skretanje neposredno iza rasponske konsrukcije)
- gradilišna zona se proširuje od kružne raskrsnice Babina rijeka do skretanja za kasarnu 7.muslimanske brigade
- na snazi ostaje zabrana saobraćaja u Goraždanskoj ulici


Strogo se zabranjuje svaki neovlašten ulazak u gradilišnu zonu pješacima i motornim vozilima. Izmjenjeni režim saobraćaja ostaje na snazi do 19:00 sati 02.11.2012. (petak). U cilju očuvanja vlastite sigurnosti apelujemo na građane i učesnike u saobraćaju da maksimalno koriste alternativne pravce i poštuiju postavljenu signalizaciju i zakonske propise i slijede upute ovlaštenih osoba.

 

Izvršna agencija za realzaciju projekta GGM-a i Općina Zenica.