28 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
utorak, 11 Septembar 2012 03:03

Plavi bus Radom za boljitak

Četvrti dan turneje po BiH "plavi autobus" Narodne stranke Radom za boljitak stigao je u Zenicu. Tom prigodom nositelj liste i povjerenik za Zenicu Narodne stranke Radom za boljitak Hilmo Hadžić kazao je kako trenutno političko, ekonomsko i uopće društveno stanje u Zenici nije nimalo obećavajuće za mlade jer im ne pruža perspektivu, zbog čega mnogi od njih vrlo glasno razmišljaju o odlasku, čime bi Zenica izgubila ono najvrjednije. /foto: Benjamin Fetić

 

"Prvenstveni cilj nas, Boljitkovih kandidata, jest da upravo mladi preuzmu vođenje javnih poslova, da daju novu energiju, optimizam, naoružani znanjem i strpljenjem, društvenom odgovornošću i brigom za budućnost. Time ćemo donijeti boljitak svim građanima Zenice, ne samo mladima, nego imajući u vidu generacijsku solidarnost koju gajimo, trebamo osigurati više posla za sve, iskorijeniti korupciju kako bi na rukovodeća mjesta dolazili oni najsposobniji i najobrazovaniji, s najviše društvene etike i osjećaja za potrebe građana.

Nezaposlenost je, kao i drugdje, glavni problem Zenice. Mi želimo da mladi rade i samim tim rješavajući svoju egzistenciju, rješavaju i mnoge druge probleme kojei se javljaju usljed veike nezaposlenosti", izjavio je nosiltelj Boljitkove liste za Općinsko vijeće Zenica.

 

Govoreći o već kroničnom zeničkom problemu - zagađenosti, Hadžić je konstatirao kako je opća činjenica da strani ulagač koji gazduje zeničkom željezarom, ne ispunjava svoje obaveze o ugradnji filtera.

 

"Zeničanima je dosta otrovnih isparenja, dima i prašine koja nas svako jutro, novim slojem na klupama, automobilima, balkonima i što je najtužnije u plućima nas i naše djece, podsjeća i opominje da konačno moramo stvari uzeti u svoje ruke i natjerati tu stranu firmu da nas prestane trovati.

 

Poznato je da je u posljednje vrijeme povećan broj najtežih, kancerogenih oboljenja. Zeničani, kao i svi drugi ljudi, imaju pravo na nasušni, nužni i nezamjenjivi čist zrak. Svjedoci smo da su građani našeg grada spremni da ustanu protiv daljeg zagađenja, da se konačno tome stane u kraj, jednom zasvagda.

 

Općinsko vijeće Zenica davalo je, nažalost, podršku tim ljudima, koji ne žele da postave filtere jer strani ulagač doslovno ucjenjuje našu općinu. Mi, kandidati Narodne strane Radom za boljitak, spremni smo i odlučni natjerati ne samo ovog stranog ulagača nego i sve druge da se moraju držati preuzetih obaveza.

 

Poručujemo građanima da će u kandidatima Narodne strane Radom za boljitak imati saveznike u borbi za zdraviju i čistiju Zenicu", poručio je nositelj liste za Općinsko vijeće Zenica Hilmo Hadžić, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Narodne stranke Radom za boljitak.