29 Mart 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 30 Avgust 2012 00:17

Stranka za narod-Đački dom

U više navrata se Stranka za narod BiH uvjerila da aktuelna kantonalna vlast jedno govori drugo formalno donosi a treće radi. Primjera ovako neprincipijelnog i neodgovornog ponašanja uistinu je puno, a ovim putem želimo skrenuti pažnju na kršenje važećih odluka o raspisivanju konkursa za upražnjene pozicije u obrazovanju koje su usaglašene i sa sindikatima.

 

Naime nekolicina sugrađana nam se razočarano obratila sa molbom da nešto učinimo po pitanju konkursne procedure za zapošljavanje u Javnoj ustanovi Đački dom Zenica. Nekoliko mjeseci očekivali su transparentno raspisivanje konkursa, međutim , uprkos važećim odlukama ministarstva, konkurs je tajno objavljen u Večernjem listu iz Hrvatske (izdanje za Hercegovinu) (!?) i nakon toga proveden.

 

Smatramo da je na ovaj način onemogućeno apliciranje svim ostalim zainteresovanim , osim kandidatu kojeg preferira direktor , te su time narušeni principi transpatentnosti konkursne procedure. Zbog svega navedenog tražimo od resornog ministarstva da poništi navedeni konkurs i raspiše novi, čime bi svi zainteresirani kandidati imali jednake šanse za apliciranje.

 

SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU STRANKE ZA NAROD