23 April 2024
FacebookTwitterOva adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
četvrtak, 30 Avgust 2012 15:32

Sindikat o smjeni Plevljaka

Poštovani, Obzirom da se na zasjedanju današnje Skupštine Zeničko-dobojskog kantona od strane Premijera Zeničko-dobojskog kantona Fikreta Plevljaka i određenih predstavnika političkih partija pokušao ispolitizirati zahtjev Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH ZDK pa čak razuvjeriti javnost i skupštinske zastupnike da političke partije ZDK isti nusu ni dobile na svoje adrese, dostavljamo vam pregled poslane pošte sa mail. adrese Kantonalnog odbora Sindikata na mail adrese Kantonalnih odbora političkih partija kojima je zahtjev i odaslan.

 

Pored ovoga, potvrda da su Kantonalni odbori političkih partija dobili naše zahtjeve jeste i održani sastanak predstavnika Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata BiH sa predstavnicima Kantonalnog odbora SDP-a ZDK a na temu: Zahtjev sindikata za smjenu premijera Zeničko-dobojskop kantona. Sastanak je održan 27.08.2012. godine u 12:00 sati u prostorijama SDP-a Zenica.

 

Još jednom napominjemo da smo zahtjev uputili Kantonalnim odborima političkih partija koje imaju formiranu skupštinsku većinu a ne Skupštini kantona i premijeru Plevljaku, odnosno predsjedniku vlade. S tim u vezi očekujemo izjašnjenje Kantonalnih odbora političkih partija kojima je zahtjev i upućen a ne Skupštine i Premijera Plevljaka. Zahtjev smo uputili na ove adrese iz razloga kako bi prije svega izbjegli politiziranje ovog zahtjeva i korištenja u predizbornoj kampanji i zato što je više i vrapcu na grani poznato da Premijera i ministre samo formalno imenuje Skupština a postavljaju gaih političke partije koje formiraju skupštinsku većinu i koje dijele pozicije u izvršnoj vlasti između sebe. Jedino ga one ustvari mogu i smjeniti međusobnim političkim dogovorom.

 

Također posebno naglašavamo da zahtjev za smjenu premijera Fikreta Plevljaka nije uputio jedan sindikat djelatnosti niti jedna grupacija sindikata. Zahtjev je uputio Kantonalni odbor Saveza svih sindikata koji su članice Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine, dakle privrednih sindikata, sindikata kojima je vlada poslodavac i sindikata uslužnih djelatnosti..

 

S poštovanjem

 

P R E DS J E D N I K

Mirnes Isaković s.r.